Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ": ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 31/10/2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Το θέμα της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Δημάρχων και την συμμετοχή των Ελλήνων αυτοδιοικητικών σε αυτή, μεταξύ των οποίων και ο κ. Χαρδαλιάς, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η "Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" με την παρακάτω έγγραφη αναφορά.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - ΑΝΑΦΟΡΑ
Στην συνεδρίαση της 15/10/2013 της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βύρωνα ο εκπρόσωπος μας και δημοτικός σύμβουλος Άκης Κατωπόδης,καταψήφισε την έγκριση ποσού για να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής του δημάρχου κ. Χαρδαλιά και του αντιδημάρχου κ.Ταραζώνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν την "Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων" που πραγματοποιήθηκε στις 22-23/10/2013 στη Νυρεμβέργη.
Η θέση μας αυτή προκύπτει, από την έντονη διαφωνία μας για την δημιουργία και λειτουργία αυτού του μορφώματος που ονομάζεται Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων, που δημιουργήθηκε μετά από συμφωνία της κ.Α.Μέρκελ και του τότε πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου  και οριστικοποιήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2012, από τον τότε υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων κ.Φούχτελ.
Η υλοποίηση της παραπάνω συνεργασίας είχε στόχο να οδηγήσει σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δράσεων,που σήμερα ασκούν οι Δήμοι και ο δρόμος έχει ήδη στρωθεί καθώς το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι δήμοι, από τις δραματικές μειώσεις στην κρατική επιχορήγηση, σπρώχνει σε ιδιωτικοποιήσεις.
Για όποιον έχει αμφιβολίες για τις προθέσεις, παραθέτουμε τις ολοφάνερες επιδιώξεις τους που προσδιορίσθηκαν από τις συναντήσεις Φούχτελ - Στυλιανίδη και είναι: 
  • Ο εξορθολογισμός των δαπανών της Τ.Α. 
  • Η αξιοποίηση ευρηματικών χρηματοδοτικών εργαλείων της δράσης των ΟΤΑ ώστε να μειώνεται το βάρος της κρατικής δαπάνης. 
  • Η μεταρρύθμιση (διάβαζε ιδιωτικοποίηση) των κοινωνικών υπηρεσιών. 
  • Η συνεργασία δημοσιου και ιδιωτικού τομέα(ΣΔΙΤ) για την αντιμετώπιση: της κοινωνικής πρόνοιας, υγειονομικού τομέα, ύδρευσης - αποχέτευσης, απορρίμματα, απόβλητα, ενεργειακά, οικονομικά Τ.Α. κλπ.

Η πρώτη φάση συνεργασίας προέβλεπε την μεταφορά τεχνογνωσίας  από ειδικούς εμπειρογνώμονες της Γερμανίας προς τους εκπροσώπους της ελληνικής Τ.Α. και ακολούθως την ανάθεση έργων και υπηρεσιών της δημοτικής δραστηριότητας σε γερμανικούς ομίλους και επιχειρηματίες.
Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του Γερμανού πρόξενουκ.Ομπερμάιερ, ότι οι ειδικοί που θα παρέχουν συμβουλές στα πεδία συνεργασίας της Ελληνογερμανικής Τ.Α. θα είναι πρώην στελέχη γερμανικών εταιρειών,τα οποία θα υπηρετήσουν το στόχο: να αυξήσουμε το ενδιαφέρον των γερμανικών εταιρειών και επενδυτών.Αν έχουμε μία καλή συνεργασία σε τοπικό επίπεδο αυτό μπορεί να προσελκύσει ιδιώτες έτσι ώστε να επενδύσουν ,κάτι το οποίο είναι καλοδεχούμενο.
Αυτό λοιπόν είναι το πραγματικό περιεχόμενο της εν λόγω συνέλευσης δημάρχων και το ερώτημα είναι τι ζητάει εκεί ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος αφού το τελευταίο τρίμηνο συναντήθηκε με το μισό υπουργικό συμβούλιο και συνέφαγε με τον πρωθυπουργό της Ν.Δ.΄, θα συνεχίζει να σφυρίζει αντιμνημονιακά και να τραβάει και καμιά φωτογραφία με όποιον αριστερό βρεθεί μπροστά του, έτσι για ξεκάρφωμα και για δημόσιες σχέσεις. Ποιος τον πιστεύει πλέον;
Αφήνουμε ασχολίαστο το χιούμορ  και την ειρωνεία τους, ότι τάχα δεν έχουν  τίποτα να πουλήσουν παρά μόνο βρύσες και κάδους, γιατί ένας υπερχρεωμένος δήμος, όπως είναι του Βύρωνα, με 50 εκ. προϋπολογισμό, πολλά θα είχε να πουλήσει αν τους αφήναμε, όπως υπηρεσίες καθαριότητας, πολιτισμού, αθλητισμού, παιδ. σταθμούς, δομές υγείας και παιδείας. 

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας Άκης Κατωπόδης άσκησε έντονη κριτική στους σκοπούς και τις επιδιώξεις του μορφώματος αυτού και επέκρινε με δριμύ τρόπο τον κ. Χαρδαλιά για την συμμετοχή του σε αυτήν.
Με παρελκυστικό τρόπο απάντησε ο κ. Χαρδαλιάς, εκτοξεύοντας απίστευτες κατηγορίες, σε όσους του ασκούν κριτική για αυτές τις επιλογές του που ξεκινούν από την μνημονιακή του τοποθέτηση και την απροκάλυπτη πρόσδεση του στο άρμα της Ν.Δ. Έφτασε δε στο σημείο να ισχυρισθεί ψευδώς ότι την εν λόγω συνέλευση συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι όσο πιο πολύ ακολουθεί τις μνημονιακές πολιτικές, τόσο απομακρύνεται από το λαό του Βύρωνα και τα προβλήματα του.


Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"
Ημερομηνία: 31/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: