Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ‏

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/09/2012 το Δ.Σ του νομικού προσώπου των παιδικών σταθμών για να αποφασίσει για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού με 11μηνες συμβάσεις. Αποφασίστηκε τελικά η πρόσληψη 11 συνολικά εργαζομένων :

· 3 του κλάδου ΔΕ8 Βοηθών βρεφοκόμων-παιδοκόμων

· 4 του κλάδου ΤΕ9 Βρεφονηπιοκόμων (από πρόγραμμα ΕΣΠΑ)

· 3 του κλάδου ΔΕ8 Βοηθών βρεφοκόμων-παιδοκόμων (από πρόγραμμα ΕΣΠΑ)

· 1 του κλάδου ΥΕ16 Προσωπικού καθαριότητας εσωτερικών χώρων.

Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας υπερψήφισε την σχετική πρόταση με επιφύλαξη που προέρχεται από την ανάγκη για μόνιμο και περισσότερο προσωπικό, διότι ενώ το νομικό πρόσωπο είχε ζητήσει 16 άτομα τελικά εγκρίθηκαν 11.

Ενημερωθήκαμε επίσης ότι ο αριθμός των παιδιών που θα επιδοτηθούν από το ΕΣΠΑ ανέρχεται στους 206 αντί του αρχικού αριθμού 56 που είχαμε πληροφορηθεί το καλοκαίρι, εκ των οποίων τα 35 είναι βρέφη. Να σημειωθεί ότι φέτος θα είναι μειωμένη η ετήσια επιδότηση από το ΕΣΠΑ που θα ανέρχεται σε 3.700 ευρώ για τα βρέφη και 2.900 ευρώ για τα νήπια.

Ο αριθμός των παιδιών που θα φοιτήσουν φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας ανέρχεται στα 598, δηλαδή 496 νήπια και 102 βρέφη. Παρόλ’αυτά 180 παιδιά έμειναν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ζητήσαμε από το νομικό πρόσωπο να κάνουμε έλεγχο για να πληροφορηθούμε από τους φακέλους τα κριτηρία επιλογής τους και περιμένουμε απάντηση.

Περιμένουμε από τον πρόεδρο του νομικού προσώπου εντός της εβδομάδος ενημέρωση για την αίτηση που καταθέσαμε προ διμήνου για το ποσό που εισπράξαμε πέρσι από το ΕΣΠΑ και το που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα αυτά.

Με την ευκαρία της ενημέρωσης αυτής θέλουμε να επαναφέρουμε και τα αιτήματα που το καλοκαίρι καταθέσαμε γραπτά στο νομικό πρόσωπο και τα οποία ειναι :

· Να λειτουργήσει ο ακόμη κλειστός σταθμός του Καρέα, πιέζοντας για περισσότερες προσλήψεις.

· Να σχηματισθεί διαπαραταξιακή επιτροπή με την συμμετοχή και του σωματείου των εργαζομένων για την επιλογη των παιδιών στους σταθμούς.

· Να ακυρωθεί η σύμβαση των 22.000 με γνωστό λογιστικό γραφείο για την σύνταξη των αιτήσεων της επιδότησης οικογενειών από το ΕΣΠΑ, να εκπαιδευθεί υπαλληλος του Δήμου και να διατεθεί για τον σκοπό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: