Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

180 ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ


Συνεδρίασε το Νομικό Πρόσωπο των παιδικών σταθμών του Δήμου Βύρωνα την Τετάρτη 8/8/12 και ενέκρινε για φέτος τις θέσεις των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που μας παρουσίασε η διοίκηση του νομ.προσώπου φέτος έγιναν 760 αιτήσεις,από τις οποίες θα καλυφθούν 443 νήπια,92 βρέφη και 56 ακόμη θέσεις οι οποίες θα κληρωθούν το τέλος Αυγούστου.Δηλαδή από τις 760 αιτήσεις θα καλυφθούν μόνο οι 581 και θα μείνουν έξω από τους σταθμούς 179 νήπια και βρέφη.

Ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε ότι από τις 16 αιτήσεις για τις 11μηνες συμβάσεις προσωπικού εγκρίθηκαν μόνο οι 10,αριθμός που οπωσδήποτε είναι μεγαλύτερος από πέρσι αλλά κατά πολύ μικρότερος από τις ανάγκες όπως δείχνει και ο αριθμός των παιδιών που μένουν απέξω.

Το δεύτερο σοβαρό ζήτημα είναι ότι από τις 230 περίπου αιτήσεις που έγιναν για χρηματοδότηση οικογενειών από το ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν μόνο οι 56 ενώ πέρσι είχαν εγκριθεί 180.

Το τρίτο σοβαρό ζήτημα είναι ότι η έγκριση των παιδιών που θα φοιτήσουν δεν έγινε από διαπαραταξΙακή επιτροπή με την συμμετοχή και του σωματείου,όπως πρόσφατα είχαμε προτείνει.

Με βάση τα παραπάνω πιστεύουμε ότι:

.Πρέπει να διεκδικηθεί από την πολιτεία η έγκριση της χρηματοδότησης 230 παιδιών συνολικά που είχαν κάνει αίτηση και άλλων 6 βρεφονηπιαγωγών για την κάλυξη των αναγκών.

.Απαιτούμε την λειτουργία του παιδικού σταθμού του Καρέα,που νοικιάσθηκε,έγιναν εργασίες και είναι κλειστός και ο οποίος μπορεί να στεγάσει μέχρι και 100 παιδιά.

.Ζητάμε την δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής για την έγκριση των παιδιών και σαν πρώτο βήμα να δημιουργηθεί και να θεσπίσει κριτήρια για την απορρόφηση των 56 κενών θέσεων,το τέλος Αυγούστου και να μην γίνει αυτό με την απεχθή μέθοδο της κλήρωσης.

.Τέλος νομίζουμε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να ακυρώσει την σύμβαση των 22000 ευρώ με το λογιστικό γραφείο που ανέλαβε να συντάξει τις αιτήσεις για το ΕΣΠΑ και να αποσπασθεί άμεσα υπάλληλος διοικητικός που να εκπαιδευθεί και να αναλάβει την εργασία αυτή.

Βύρωνας 9/8/12

Δημοτική Πρωτοβουλία ¨ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: