Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Π.Α.Υ.


Οι δημότες του Βύρωνα και των γειτονικών δήμων παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες καταγγελίες της αντιπροέδρου του ΣΠΑΥ κ. Αντωνίου για χρήματα που έχουν δοθεί σε στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΣΠΑΥ και δήμαρχου Βύρωνα κ.Χαρδαλιά για τα έτη 2008-2009-2010 για υπηρεσίες που πρόσφεραν στον ΣΠΑΥ με αναθέσεις έργου. Καταγγέλλεται δηλαδή ότι η κ.Αλιφραγκή νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εισέπραξε 135.000 ευρώ για 3 χρόνια, ο κ.Μαχαίρας 45.423 ευρώ για 8,5 μήνες και η κ.Αρβανίτη τέως δημ.σύμβουλος του κ.Χαρδαλιά, για 3 μήνες 11.000 ευρώ.

Εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία προκαλούν αλγεινή εντύπωση τα ποσά που διακινήθηκαν σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του δημάρχου, για υπηρεσίες αμφίβολης -κατά πολλούς-χρησιμότητας και σίγουρα με αδιαφανείς διαδικασίες.

Εμείς δεν θα αναφερθούμε στα νομικά θέματα, άλλωστε αυτό το έχει κάνει η ίδια η αντιπρόεδρος που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη. Αναρωτιόμαστε όμως μετά τις απαντήσεις του δημάρχου και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αν αποτελεί πειστική απάντηση ότι το νόμιμο είναι και ηθικό. Επαναλαμβάνεται δηλαδή σε όλες τις πτώσεις η νομιμότητα και η απειλή για μηνύσεις, αλλά πουθενά η πολιτική ηθική που λέει, πως είναι δυνατόν άτομα του στενού περιβάλλοντος του δημάρχου να έχουν περάσει από πολιτικές θέσεις αλλά να έχουν και επαγγελματικές συναλλαγές με τον φορέα, που έχουν εκλεγεί να υπηρετούν, έστω και έμμεσα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ερωτήματα που χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις: ήταν σε γνώση της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΥ οι συγκεκριμένες αναθέσεις ; Έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος για να προσφερθούν οι εν λόγω υπηρεσίες; Πόσο απαραίτητες και αναγκαίες ήταν οι εργασίες αυτές ; Ποιός είναι ο απολογισμός των συγκεκριμένων έργων και που παρουσιάσθηκε ;

Εμείς πέρα από τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε, θα επιμείνουμε στο να γίνονται τακτικές συνεδριάσεις των οργάνων του ΣΠΑΥ, που μέχρι σήμερα δεν γίνονται, όπως τουλάχιστον καταγγέλλεται, με απολογισμούς και πρόγραμμα δράσης, με δημοκρατία και διαφάνεια. Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα έχει υποβάλει επίσημα αίτηση για τα πεπραγμένα του ΣΠΑΥ και εδώ και 20 μέρες δεν έχει δοθεί καμία απάντηση. Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε και πιστεύουμε ότι εκφράζουμε και όλους τους δημότες τα χρήματα που δίνονται στο ΣΠΑΥ να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την προστασία και την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Υμηττού.

Βύρωνας 3/8/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: