Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Η Στάση Βύρωνα για το αποτέλεσμα των δημοτ. εκλογών και το δεύτερο γύρο


Η Στάση Βύρωνα σε ομόφωνη απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης που πραγματοποίησε την Τετάρτη 10-11-10 και αφού συζήτησε διεξοδικά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στο Βύρωνα και τη θέση της για το δεύτερο γύρο αυτών, εξέδοσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Η Στάση Βύρωνα ευχαριστεί θερμά τους δημότες που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Με δύο δημοτικούς συμβούλους, θα παλέψουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να προωθήσουμε το πρόγραμμά μας.

Η παράταξή μας συμμετείχε στην εκλογική μάχη με ευπρέπεια, προβάλλοντας τα προβλήματα του Βύρωνα σε συνάρτηση με το σχέδιο «Καλλικράτης», καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί σήμερα στην ελληνική κοινωνία η οικονομική κρίση από την επιβολή του μνημονίου.

Η επόμενη μέρα θα βρει τους ήδη υπερχρεωμένους Δήμους, με λιγότερο προσωπικό και με μειωμένο προϋπολογισμό. Στα ήδη πιεστικά προβλήματα που προβλέπεται να οξυνθούν λόγω μνημονίου, η απάντησή μας είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες.

Κατά την προεκλογική περίοδο, παρακολουθήσαμε έναν απίστευτο και προκλητικό «χαρτοπόλεμο» πολλών χιλιάδων ευρώ, μεταξύ των κκ. Χαρδαλιά και Κόνσουλα, που μετέθεσε την συζήτηση «επί προσωπικού», παραμερίζοντας τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας.

Θετική κρίνουμε την άνοδο των παρατάξεων της Αριστεράς, που ανέδειξε την ανάγκη για κοινή δράση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Μας προβληματίζει η αυξημένη αποχή εξαιτίας της απογοήτευσης και της αγανάκτησης των πολιτών. Χρειάζεται να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα των δημοτών και να τους αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.

Σε ότι αφορά τέλος τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην πόλη μας, η άποψή μας είναι καθαρή: δεν έχουμε λόγο να στηρίξουμε κανέναν από τους δύο διεκδικητές του Δήμου και δεν θεωρούμε ότι έχουμε δικαίωμα να υποδείξουμε στους ψηφοφόρους μας τι θα ψηφίσουν.

Βύρωνας, 10-11-10

ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα, 15 Νοέμβρη, ξύπνησα και βρήκα τα πράγματα στο Βύρωνα όπως ήταν. Οκτώ χρόνια τώρα ...
Τσιμπιόμουνα μη και είδα κανένα όνειρο, μα τζίφος ...
Ξάφνου, ηχούν σειρήνες. Η αριστερά είναι εδώ. Πανταχού παρούσα στο Βύρωνα. Στο καβούκι της, φοβισμένη, παραλλαγμένη, ευνουχισμένη, συμβιβασμένη, απαλλοτριωμένη ...
Ο Δήμαρχος των 9 και κάτι χιλιάδων ψήφων, σε σύνολο 43 χιλιάδων ψηφοφόρων, μπορεί να κοιμάται κι αυτός ήσυχος
Η Αριστερά, η σκεπτόμενη Αριστερά, θα επανέλθει μετά 4 χρόνια στην πόλη μας.
Μέχρι τότε, μην την ενοχλείτε, μην την τσιγκλάτε, έχει άλλες ασχολίες ...