Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Καταγγελία για απόρριψη μπάζων στην Εργάνη

Περίεργες και παράνομες περιφράξεις (με την άδεια και την ανοχή τίνος;),

απόρριψη μπάζων από τις ασφαλτοστρώσεις,

μπάζα και πάλι μπάζα παντού,

παράνομα και αυθαίρετα παρκαρίσματα αυτοκινήτων,
φορτηγών και πάσης φύσεως οχημάτων,

κάδοι απορριμάτων (κόστους 300.00 euro)
που περιμένουν την προεκλογική τοποθέτησή τους,

Αυτό είναι το σκηνικό στο χώρο της εισόδου του Θεάτρου Βράχων !!!...

Δεχθήκαμε τις καταγγελίες του συμπολίτη μας Δημήτρη Σουλιώτη,για τη ρίψη μπάζων και υπολειμμάτων ασφάλτου στο χώρο πίσω από το Δημοτικό Γυμναστήριο και τα σχολεία της Εργάνη.

Και εμείς έχουμε ήδη καταγγείλει στο παρελθόν ρίχνονται μπάζα,σταθμεύουν φορτηγά παράνομα είτε χρησιμοποιείται για αποθήκευση κάδων καθαριότητας.Να σημειωθεί εδώ ότι ο χώρος αυτός προορίζονταν για κολυμβητήριο επί Δημαρχίας Ρογκάκου και σταμάτησε από τη Δασική Υπηρεσία,παραμένοντας 8 χρόνια τώρα σε κακό χάλι.

Η πρόθεση μας είναι άμεσα να γίνει παράσταση στον Δήμαρχο Βύρωνα και να απαιτήσουμε να απομακρυνθούν άμεσα οι προηγούμενες χρήσεις και να δρομολογηθεί η δημιουργία χώρου πρασίνου όπως αρμόζει σε ένα χώρο της Β΄Ζώνης Υμηττού.

Βύρωνας 24/8/2010

Επιστολή - καταγγελία Δημήτρη Σουλιώτη

Προς


Τον Δασάρχη Πεντέλης

Αξιότιμε κύριε Δασάρχα.

Η παράνομη εναπόθεση απίστευτων ποσοτήτων απο μπάζα, τρίμματα άχρηστης και μολυσμένης ασφάλτου, οικοδομικά υλικά πάσης φύσεως και η παράνομη κατάληψη του χώρου απο αυτοκίνητα ιδιωτικών εταιριών καθώς και μηχανημάτων τεχνικών έργων στο χώρο της Β΄ζώνης Υμηττού κάτω απο το θέατρο βράχων του Δήμου Βύρωνα, παρά τις έγγραφες καταγγελίες μας, ΔΕΝ είδαμε δυστυχώς μέχρι σήμερα να επισσύρουν, εκ μέρους της υπηρεσίας σας, καμιά απολύτως ποινή κατά της υπεύθυνης εταιρίας ώστε αυτή να αναγκασθεί να απομακρύνει ΑΜΕΣΑ τα επικίνδυνα για ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΠΑΖΑ.

Δεν σας κρύβουμε ότι η στάση αυτή του Δασαρχείου μας βάζει σε ορισμένες σκέψεις και ανησυχίες!...

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Δήμαρχος είχε και έχει πλήρη γνώση για τις παράνομες ενέργειες του εργολάβου η δέ εναποθεση τόσο των μπάζων και της άχρηστης ασφάλτου στην Β΄ζώνη Υμηττού όσο και η επίκίνδυνη επίστρωση, με τα υπολλείμματα της μολυσμένης ασφάλτου σε έκταση 3-4 σρεμμάτων δίπλα απο το ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ, έχει γίνει με την πλήρη γνώση και συγκαταθεσή του αλλά και σε γνώση των προϊσταμένων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα.

Ιδιαίτερα υπογραμμίζουμε ότι οι επικίνδυνες αυτές καταστάσεις, οι οποίες μεταξύ των άλλων σχετίζονται και με πλευρές της δημόσιας υγείας, πρέπει να προκαλέσουν την ενεργοποίηση των υπηρεσιών σας για την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των μολυσμένων υλικών καθώς η περιοχή φιλοξενεί αθλητικά κέντρα κλπ στα οποία αθλούνται μάζες μικρών παιδιών. Για το θέμα αυτό σας παρακαλούμε να επιδείξετε ιδιαίτερη ευαισθησία.

Η μη επιβολή προστίμου και η μη υποβολή μηνύσεων στη εργολαβική εταιρία που ρυπαίνει το περιβάλλον και κακοποιεί τον ορεινό όγκο του Υμηττού, δεν διστάζουμε να σας πούμε ότι μας φαίνεται κάπως ακατανόητη και ασφαλώς ξένη και αντίθετη πρός τα καθήκοντα και την αποστολή του Δασαρχείου και σας παρακαλούμε να εφαρμόσετε τα σχετικά, τα προβλεπόμενα απο το νόμο.

Νοιώθουμε την υποχρέωση να υπογραμμίσουμε ότι μας προκαλεί επίσης έκπληξη ότι το Δασαρχείο σας εμφανίζεται να αγνοεί το όνομα και τα λοιπά στοιχεία της υπέυθυνης για την ρύπανση τεχνικής εταιρίας παρά το γεγονός ότι αρμόδιος δασοφύλακας φέρεται κατά δήλωσή του (πρός εμένα) ότι είχε επαφές τόσο με τον Δήμαρχο όσο με τις τεχνικές υπηρεσίς του Δήμου Βύρωνα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε μέχρι και την 21/8/2010 έχετε υποβάλλει 2 μηνύσεις κατά του Δημάρχου Βύρωνα κ. Χαρδαλιά αλλά διαπιστώνουμε ότι τέτοιες μηνύσεις δεν έχουν υποβληθεί κατά του εργολάβου όπως και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ μέχρι σήμερα κανένος είδους Πρόστιμο ή άλλη διοικητική ποινή εναντίον του! Δεν πρόκειται να συμβιβασστούμε με ένα τέτοια

Είχα την ευακαιρία να επικοινωνήσω χθές με τον επιβλέποντα μηχανικό της εταιρίας στον οποίο μεταβίβασα και την αξίωση της επιτροπής πολιτών να απομακρύνουν άμεσα τα σχετικά μολυσμένα υλικά αλλά όταν ρωτήθηκε σχετικά άν είχε ειδοποιήθεί περί όλων αυτών απο το Δασαρχείο, δεν φάνηκε να γνώριζε κάν την ύπαρξή σας!

Παρακαλώ να μας χορηγήσετε αντίγραφα των μηνύσεων που υποβάλατε κατά του Δημάρχου Βύρωνα και να μας κρατήσετε επίσης ενήμερους γαι τίς όποιες πράξεις δίωξης ασκηθούν κατα των εργολάβων και οιονδήποτε άλλων προσώπων ενέχονται σε αυτή την προσβολή του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Το όνομα της τεχνικής εταιρίας η οποία είναι υπεύθυνη για το έργα οδοποιίας στον Δήμο Βύρωνα είναι
"ΓΗΓΕΡΤΟΝ" Εθνικής Αντιστάσεως 70
ΔΑΦΝΗ Αττικης. τηλ. 9767901
Διευθύνων Σύμβουλος Κουκάκης Παναγιώτης.

Επιβλέπων μηχανικός του έργου κ. Σταύρος Τριτάκης τηλ.
6973 -774017

Με τιμή
Για την επιτροπή πολιτών Βύρωνα για την Προστασία του Υμηττού

Δημήτριος Σουλιώτης
πρ. νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος
Μέλος της Διαδημοτικής Επιτροπής για την Προστασία του Υμηττού
6977-747431, 210 -76 28 209

Δεν υπάρχουν σχόλια: