Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΩς τη δυσκολότερη χρονιά για την παιδεία από τη μεταπολίτευση και μετά, χαρακτήρισε η Υπουργός Παιδείας κ.Διαμαντοπούλου το σχολικό έτος 2010-2011.

Με τον πιό αποκαλυπτικό τρόπο φαίνεται η καταστροφική πολιτική του μνημονίου και του ΔΝΤ για την παιδεία.Μετά την δραματική μείωση μισθών και συντάξεων,την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,των αντιασφαλιστικών νόμων, σειρά παίρνει η παιδεία.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Ήδη 11.500 εκπαιδευτικοί βγαίνουν στη σύντσξη -οι διπλάσιοι από πέρσι- ενώ προσλαμβάνονται μόλις 2800 - οι μισοί από πέρσι. Οι 5.000 αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, που θα επέστρεφαν στα σχολεία, είναι στάχτη στα μάτια καθώς ήδη 2.815 αποσπώνται φέτος σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Η κ. Υπουργός μας διαβεβαιώνει ότι θα προσπαθήσει να βρεί τα κονδύλια για να διορίσει αναπληρωτές και να καλύψει τα κενά.Το σίγουρο όμως είναι ότι θα συγχωνευθούν σχολεία και αυξηθούν οι μαθητές ανά τάξη.

Υποστηρίζουμε τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας για αυτή την κατάσταση που είναι: να γίνουν οι απαιτούμενοι μόνιμοι διορισμοί και να κατοχυρωθεί νομοθετικά ότι ο μέγιστος αριθμός ανά τμήμα θα είναι 25.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μειωμένα κατά 25% εμφανίζονται τα κονδύλια για την λειτουργία των σχολείων που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στο Δήμο Βύρωνα φέτος.
Έτσι, ενώ πέρσι δόθηκαν 4 δόσεις των 150.000 ευρό περίπου, φέτος οι 2 δόσεις είναι της τάξης των 90.000 ευρό.

Σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που φέρνει στη χώρα και στη γειτονιά μας το μνημόνιο και το ΔΝΤ μία είναι η απάντηση: ο ενωτικός αγώνας εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης σε ενημέρωση-συζήτηση στα Γραφεία της κίνησης , Χρυσοστόμου Σμύρνης 143-151, την Δευτέρα 30/8/10 και ώρα 8μμ με στόχο να οργανωθεί κινητοποίηση και αντίσταση των Βυρωνιωτών για αυτή την κατάσταση.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
Βύρωνας 24/8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: