Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ PARKING ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Την 14 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται το «μνημείο του αυταρχισμού», το ιδιωτικό παρκινγκ στην Ευαγγελικής Σχολής που ο Δήμαρχος ονομάζει αυθαίρετα Δημοτικό .
Από τον Οκτώβριο του 2006 η πρωτοβουλία μας ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ εξήγησε στους Δημότες την παρανομία.
Ο Δήμος μας αγόρασε το έτος 1996, το οικόπεδο για να δημιουργήσουμε εκεί -τον αύλιο χώρο του Πνευματικού κέντρου, τον χώρο κάτω από το μνημείο της αυτοθυσίας του Έλληνα στρατιώτη, την οδό Ευαγγελικής Σχολής, τη Βορείου Ηπείρου και το άπλωμα του Δρόμου της Κύπρου (εκεί που τώρα φυτεύτηκαν ελιές) -μια μεγάλη πλατεία ενός στρέμματος και ένα υπόγειο παρκινγκ τόσων θέσεων όσες έχει και το εξαώροφο υπέργειο σημερινό παρκινγκ.
Προσπαθήσαμε με κάθε μέσο, τον διάλογο, την διαμαρτυρία, την διαδήλωση, να πείσουμε τον Δήμαρχο ή κάποιους από την δημοτική αρχή ότι είναι αναγκαία και πλατεία και παρκινγκ και να αποσοβήσουμε την παρανομία και το περιβαλλοντικό έγκλημα στην καρδία του ΒΥΡΩΝΑ. Φιλοδοξούσαμε να δούμε μια μεγάλη πλατεία δεντροφυτεμένη, όπως είχαμε προτείνει στο Δήμαρχο, με το Πνευματικό κέντρο και το μνημείο της αυτοθυσίας να δεσπόζουν.
Δεν εισακουσθήκαμε. Το ιδιωτικό παρκινγκ «μνημείο αυταρχισμού» του Δημάρχου είναι έτοιμο.
Η ιδιωτική εταιρία θα εκμεταλλεύεται για 25 χρόνια τόσες θέσεις στάθμευσης όσες θα είχε και το υπόγειο παρκινγκ. Τα έργα διαμόρφωσης έγιναν σε όλο τον χώρο που θα γινόταν και το υπόγειο παρκινγκ.
Μόνο που δεν υπάρχει πλατεία. Ο Δήμαρχος μας απάντησε ξεκάθαρα. Το κέντρο έχει πλατείες. Στον Άγιο Λάζαρο, στο Ταπητουργείο, στο Τρίγωνο.
Έτσι τώρα έχουμε ένα εξαώροφο μεγαθήριο, που εκτελεί το έργο που θα εκτελούσε και η πλατεία με το υπόγειο παρκινγκ, καταπιέζει το παλιό δημαρχείο και το μνημείο της αυτοθυσίας.
Εμείς δεν αντιδρούμε στα εγκαίνια, ούτε συμμετέχουμε. Εμείς ότι είχαμε να πούμε το είπαμε εκ των προτέρων, τώρα οι δημότες κρίνουν τις Δημοτικές αρχές που ψηφίζουν.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: