Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΝΩΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΛΑ -

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την συνέχιση των εργασιών ανέγερσης ξενώνων αξιωματικών, από το Υπουργείο Εθν. Άμυνας στο στρατόπεδο Σακέτα, βάζει σε σκέψεις και εξοργίζει κάθε ευαίσθητο πολίτη του Βύρωνα. Η απόφαση αυτή που προκλήθηκε μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών που κατατέθηκε από τον ΣΠΑΥ πάρθηκε από το Β' θερινό τμήμα του Σ.τ.Ε την Πέμπτη 20/08/09 και αφήνει έκθετο το Σ.τ.Ε, το Υπουργείο Εθν. Άμυνας και την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Ο Υμηττός είναι από τους τελευταίους πνεύμονες πράσινου στο λεκανοπέδιο. Έχει δεχθεί και δέχεται επανειλημμένες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια: Συνοδικό κέντρο-πυρκαγιές-λατομεία-εργοστάσιο μπετόν-στρατόπεδα-βενζινάδικα-σουπερμάρκετ-σκοπευτήριο-σταθμό μεταφόρτωσης-Δυτική Περιφερειακή και κόμβος με πρόθεση να κοπούν 3.500 δέντρα και τώρα κατασκευή 36 ξενώνων με έκταση 2.000 τ.μ. Πάγια θέση μας ήταν και είναι, η απομάκρυνση όλων των χρήσεων και το βουνό να παραμείνει βουνό.
Μπροστά στις άσχημες αυτές εξελίξεις, πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να αντιδράσουμε πριν να είναι αργά. Ετσι εκτός από τα ένδικα μέσα(κατάθεση νέας αίτησης διαταγής προσωρινής αναστολής κλπ) απαιτείται η άμεση κινητοποίηση όλων μας.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ¨ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ¨ καθώς και κάθε ευαίσθητο πολίτη του Βύρωνα να πάρει μέρος στο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των στρατοπέδων, που οργανώνει ο ΣΠΑΥ την Τρίτη 25/8/ 09 και ώρα 7 το πρωί.
Ζητάμε άμεσα να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής των ξενώνων των αξιωματικών, την απομάκρυνση των στρατοπέδων και τη μετατροπή τους σε χώρους πρασίνου.
Ζητάμε τη μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης σε άλλο χώρο που μπορεί να βρεθεί.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΝΩΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΛΑ
ΕΞΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΒΟΥΝΟ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με την ευκαιρία των πρόωρων παγωνιών, ας δούμε πώς αυξάνονται οι αναγγελίες για ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΥΞΗ από μέλη της IPCC, που θέλουν να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους για εγκληματική ενοχοποίηση της ανθρωπότητας, με την οποία πλουτίζουν γκόρηδες και σια..:

Mojib Latif, an author for the Intergovernmental Panel on Climate Change, said Thursday we could be about to enter "one or even two decades during which temperatures cool.
"People will say this is global warming disappearing," he told more than 1500 of the world's top climate scientists gathering in Geneva at the UN's World Climate Conference.
"I am not one of the sceptics," insisted Latif of the Leibniz Institute of Marine Sciences at Kiel University, Germany. "However, we have to ask the nasty questions ourselves or other people will do it."

http://www.newscientist.com/article/dn17742-worlds-climate-could-cool-first-warm-later.html?DCMP=OTC-rss&nsref=online-news