Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ ΓΩΝΙΑ

Φίλες και φίλοι

Η περιοχή του Αγ.Αρτεμίου αποτελεί μία από τις πλέον πυκνοκατοικημένες γειτονιές του Βύρωνα όπου η άναρχη πολεοδομική και οικιστική ανάπτυξη , η έλλειψη ελεύθερων χώρων , η απουσία σχολικής μονάδας , η ανεπάρκεια πεζοδρομίων, τα καθημερινά οξυμένα προβλήματα με την καθαριότητα και την στάθμευση των αυτ/των οδηγούν στη διαρκή υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων.
Από τον Ιούνιο του 2002 κάτοικοι της περιοχής με επιστολή τους προς το Δήμο Βύρωνα έχοντας ως στόχο τον περιορισμό της περαιτέρω τσιμεντοποίησης αξίωσαν τη δέσμευση εγκαταλελειμμένου κτίσματος-οικοπέδου στη διασταύρωση των οδών Χαριδήμου και Νεάρχου. Πράγματι ένα χρόνο μετά και αφού ξεπεράστηκε σειρά προβλημάτων με τους τίτλους ιδιοκτησίας, το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση στις 30/9/03 προχώρησε στη οριστική αγορά του ακινήτου.
Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια…. και το εγκαταλελειμμένο κτίριο που αγοράστηκε με τα χρήματα του Βυρωνιώτικου λαού στέκεται εκεί ετοιμόρροπο να μας θυμίζει το τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή την ποιότητα ζωής των πολιτών. Για τα έργα παρεμβάσεις όπου τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα είναι ισχυρά εξαντλεί την αποτελεσματικότητά της σε αντίθεση με τα έργα των οποίων τα οικονομικά οφέλη είναι μηδενικά και αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ !

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί, Χαριδήμου και Νεάρχου, ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους της περιοχής και απαιτούμε
Να κατεδαφιστεί τώρα το κτίσμα και να αποδοθεί ο χώρος έπειτα από δεντροφύτευση στους κατοίκους , ως χώρος πρασίνου.
Σας περιμένουμε όλους για να κερδίσουμε μια ανάσα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Βύρωνας 13/10/09

Η Γραμματεία της Παράταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: