Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗ ΣΤΟ "ΚΑΡΦΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜ. ΤΕΛΗ

Συνήγορος του πολίτη, στο πλευρό του δημότη, πρέπει να είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος. Δυστυχώς, στην περίπτωση του δήμου μας υπήρξε ξεκάθαρο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ) (www.synigoros.gr/pdf_01/porvir.pdf) ιδιαίτερα σκληρό για τον Δήμαρχο κο Χαρδαλιά.

Η συμμόρφωση του Δήμου Βύρωνα με το πόρισμα είναι θέμα τήρησης των νόμων. Η άμεση ανάκληση της αύξησης των δημοτικών τελών όμως, χωρίς εξώθηση σε δικαστικούς αγώνες, είναι θέμα σεβασμού(!) των δημοτών του. Στην ανάκληση προσβλέπουμε δημότες από όλο το πολιτικό φάσμα, του συντηρητικού χώρου του κου Χαρδαλιά συμπεριλαμβανομένου!

Διευκρινίζω ότι αύξηση κατά 76% στα δημοτικά τέλη σημαίνει ετήσια αύξηση από 131 σε 230€(!) για ένα διαμέρισμα 100τ.μ. Σκεφτείτε τι θα γινότανε αν κάθε δήμαρχος, οργανισμός ή εταιρία δρούσε με το “σκεπτικό Χαρδαλιά”, αν αυθαίρετα χρέωνε τον μισθωτό, τον επαγγελματία, τον συνταξιούχο ...τόσα χρήματα όσα του λείπουν!

Πόσο μάλλον, όταν η αύξηση του 76% επιβλήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές του 2006 χωρίς να έχει ανακοινωθεί προεκλογικά(!). Έως σήμερα συνιστούσε πράξη πολιτικά ανέντιμη. Πλέον αποδεικνύεται και νομικά ανίσχυρη.

Δεν μπορώ να κλείσω παρά εκφράζοντας την βαθιά μου εκτίμηση σε θεσμούς όπως ο Συνήγορος του Πολίτη που αντιστέκεται στα συμφέροντα και την κρατική εξουσία προς όφελος των απλών ανθρώπων.

Ηλίας Παραπονιάρης

1 σχόλιο:

penny stock info είπε...

well its nice to know that you have great hits here.