Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ": ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Συζητήθηκε την Τρίτη 13/11/13 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα, ως έκτακτο, το θέμα των κεραιών που έχουν τοποθετηθεί σε ακίνητο στην οδό Φωκαίας 29. 
Ο κ. Δήμαρχος δέχθηκε τελικά να το κάνει θέμα και να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση του κ. Κόνσουλα ενώ είχε αρνηθεί 2 φορές να το πράξει σε αντίστοιχες προτάσεις της "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" στις 30/9/13 και των κατοίκων στις 29/7/13.

Κατά την συζήτηση η δημ. σύμβουλος της Στάσης κ. Βασιλοπούλου επισήμανε ότι τέτοιες συζητήσεις, όταν έχουν κατατεθεί εκατοντάδες υπογραφές, πρέπει να γίνονται παρουσία των κατοίκων. Όμως για το δήμαρχο η παρουσία δημοτών στις συνεδριάσεις του Δ.Σ είναι πρόβλημα και συστηματικά το αποφεύγει. Παρά το γεγονός ότι δεχτήκαμε σφοδρή επίθεση για τις παρεμβάσεις μας στο θέμα των κεραιών με ακραίους χαρακτηρισμούς για λαϊκισμό, μικροκομματική εκμετάλλευση και ανευθυνότητα κι ενώ άλλος έβαλε το θέμα, σε μας ανέθεσε τη σύνταξη του ψηφίσματος.!ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα μετά από συζήτηση για το θέμα των κεραιών στην οδό Φωκαίας 29 και το  από 26/7/13 αίτημα των δημοτών :
Δηλώνει αλληλέγγυο με τον αγώνα των κατοίκων για την απομάκρυνση των κεραιών που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή (επί ακινήτου στην οδό Φωκαίας 29  και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής και ιδίως των εκατοντάδων παιδιών που φοιτούν στα παραπλήσια σχολεία .
Διατρανώνει την αποφασιστικότητα του να εναντιωθεί σε κάθε απόπειρα παράνομης τοποθέτησης κεραιών στο Δήμο και να στηρίξει όλες τις προσπάθειες απομάκρυνσης των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από αυτόν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προβεί σε κάθε απαιτούμενη πρόσφορη ενέργεια για να στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων για την απομάκρυνση των ανωτέρω κεραιών.
Καλεί την πολιτεία να αναθεωρήσει και να συμπληρώσει την υφιστάμενη νομοθεσία που όπως είναι σήμερα επιτρέπει την ασυδοσία και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών χάριν επιχειρηματκών συμφερόντων.Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να προβλεφθεί στη σχετική νομοθεσία η αναγκαιότητα σύμφωνης γνώμης των Δήμων για την χορήγηση των σχετικών αδειών εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας.


                                                                  Βύρωνας 13 Νοεμβρίου 2013Το παραπάνω κείμενο προέκυψε από συζήτηση και συνεργασία όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πλην Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στο παραπάνω ψήφισμα απείχαν της ψηφοφορίας οι κ. κ. Κριατσώτης, Γώγος της παράταξης του Δημάρχου, η κ.Χίνη της παράταξης του κ. Κόνσουλα, οι κ. κ. Πάλμος και Αντωνακόπουλος της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" που πρόσκειται στο ΚΚΕ. 


Πηγή: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"
Ημερομηνία: 17/11/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: