Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση στον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα Χρήστο Παναγιωτόπουλο

Τρομοκρατική δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, εκδηλώθηκε την Παρασκευή 20/9/2013, στις 6:00 πμ στην οδό Κύπρου, στο Βύρωνα. Ερωτηματικά γεννούνται για την στάση των αστυνομικών του ΛΖ΄ Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα σχετικά με την αντιμετώπιση  του προβλήματος αυτού. Συγκεκριμένα η "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" καταγγέλλει με ανακοίνωσή της ότι «Άτομο του οποίου τα στοιχεία είναι γνωστά στην αστυνομία, σταμάτησε με μηχανή και κινήθηκε εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, τον απείλησε με την φράση «θα σε σκοτώσω, θα σε μαχαιρώσω» και βγάζοντας αντικείμενο από την τσέπη του, τον καταδίωξε, ενώ εξαφανίστηκε όταν παρουσιάστηκαν περαστικοί», σημειώνει. «Το συγκεκριμένο άτομο τρομοκρατούσε την οικογένεια του συνδικαλιστή από την περασμένη Τρίτη. Μεγάλα ερωτηματικά γεννά η στάση των αστυνομικών του Α.Τ. Βύρωνα στο οποίο οδηγήθηκε ο δράστης μετά από κλήση στην αστυνομία, την Τρίτη το βράδυ, όπου αντί να κρατηθεί για κατάθεση, εξαφανίστηκε, παρόντων των αστυνομικών που τον συνόδευαν», αναφέρει η ανακοίνωση. «Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια, που συμπίπτει με άλλες αντίστοιχες ενέργειες σήμερα όπως ο οπλοφόρος που στράφηκε εναντίον αντιφασιστών διαδηλωτών στη Δάφνη, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο τρομοκράτησης εργατών, συνδικαλιστών και Αριστερών, μέρος του οποίου είναι η τραμπούκικη επίθεση στους μεταλλεργάτες του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και αποκορύφωμα, η προσχεδιασμένη δολοφονία από τη Χρυσή Αυγή του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα»
Σε ανάλογες ανακοινώσεις προχώρησε το "Σωματείο Εργαζομένων Δ. Βύρωνα" όπου ο Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων δήμου Βύρωνα εκφράζει την συμπαράσταση του στον συνάδελφο Χρήστο Παναγιωτόπουλο, πρόεδρο του σωματείου μας , που την Παρασκευή 20/9/2013 στις 6:00 π. μ απειλήθηκε να μαχαιρωθεί  από άνθρωπο γνωστό στις αστυνομικές αρχές. Θεωρούμε πως η ενέργεια αυτή δεν είναι τυχαία.
Ο συνάδελφος  Χρήστος Παναγιωτόπουλος είναι γνωστός για την κοινωνική δράση του και ως πρόεδρος του σωματείου μας αλλά και γενικότερα στο δήμο Βύρωνα.
Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση δικαιοσύνης από τις αρμόδιες αρχές .
Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους συναδέλφους μας από κοινού να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους ενέργειες που στόχο έχουν να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία".

Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"
Ημερομηνία: 21/09/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: