Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Μέτωπο Παιδείας: Σύσκεψη μαζικών φορέων από Βύρωνα, Καισαριανή συγκάλεσε η Ζ' ΕΛΜΕ την Παρασκευή 13/9/2013

Σε συνολική αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση και όχι μόνο, αλλά και υποστήριξη στον αγώνα των εκπαιδευτικών, που είναι και αγώνας υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου, εξελίχθηκε η σύσκεψη των μαζικών φορέων του Βύρωνα και της Καισαριανής, που συγκάλεσε την Παρασκευή 13/9/13 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Βύρωνα, η Ζ΄ΕΛΜΕ.
Στη μαζική αυτή συγκέντρωση - που συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα-παραβρέθηκαν Ενώσεις Γονέων Καισαριανής και Βύρωνα, πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων Γονέων, ο Σύλλογος Δασκάλων Βύρωνα – Καισαριανής - Παγκρατίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων του Δ. Βύρωνα, εκπρόσωποι των κινημάτων αλληλεγγύης του Βύρωνα, καθώς και πλήθος καθηγητών, γονέων και μαθητών.
Στην βασική του ομιλία ο πρόεδρος της Ζ΄ΕΛΜΕ κ. Γιώργος Πλακίδας, εξήγησε τους λόγους που οι καθηγητές αποφάσισαν απεργία διαρκείας, με 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το δημόσιο σχολείο, ζήτησε την επιστροφή των 2.400 καθηγητών που βγήκαν σε διαθεσιμότητα καθώς και την απόσυρση του νομοσχεδίου που πρόσφατα ψηφίστηκε και διαλύει την τεχνική εκπαίδευση, όπως και τις πανελλήνιες εξετάσεις στο Γενικό Λύκειο που θα διώξει χιλιάδες μαθητές από το Λύκειο. Όσοι πήραν το λόγο αλλά και όλοι οι παραβρισκόμενοι όχι μόνο δήλωσαν την συμπαράσταση τους, αλλά προσφέρθηκαν να ενημερώσουν τα μέλη τους και να βοηθήσουν στις δράσεις που πραγματοποιεί η Ζ΄ΕΛΜΕ για την επιτυχία της απεργίας.
Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι πρέπει να αγωνισθούν όλοι οι κλάδοι του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, συμφώνησαν δε και σε άλλες κοινές δράσεις.Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα" 
Ημερομηνία: 15/09/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: