Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα" : Σε δείπνο με τον πρωθυπουργό και άλλους νεοδημοκράτες δημάρχους ο αντιμνημονιακός και ανεξάρτητος κ. Χαρδαλιάς...... "όπου γάμος και χορός η Βασίλω πρώτη...."

Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr” 18 δήμαρχοι της Ν. Δημοκρατίας, συνέφαγαν σε γεύμα που τους παρέθεσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας κ. Σαμαράς παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Κ. Μιχελάκη και του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλογερόπουλου. 
Το θέμα της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για το νέο εκλογικό σύστημα, για τις δημοτικές εκλογές, που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα. Μεταξύ δε αυτών ήταν και ο δήμαρχος Βύρωνα κ.Χαρδαλιάς.

Η πρώτη μας "απορία" έχει να κάνει με την ίδια την  παρουσία του κ. Χαρδαλιά, στο «δείπνο» με τον πρωθυπουργό μίας κυβέρνησης που εφαρμόζει τα μνημόνια τα οποία υποτίθεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς καταδικάζει και όποτε βρει ευκαιρία αυτοχαρακτηρίζεται αντιμνημονιακός όπως έγινε και σε σύσκεψη στο γραφείο του με τους επικεφαλής των δημ. Παρατάξεων του δήμου μας με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών. 
Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του εκεί, έρχεται σαν συνέχεια της εμφάνισης των κ.κ. Μιχελάκη και Χατζηδάκη υπουργών της μνημονιακής κυβέρνησης, καλοκαιριάτικα στο υπό ανέγερση κολυμβητήριο στο Βύρωνα.

Η δεύτερη μας "απορία" έχει να κάνει για το τι ακριβώς προσπαθεί να αποσπάσει ο κατά τα άλλα "ανεξάρτητος" και "διαγραμμένος" από την ΝΔ κ. Χαρδαλιάς κάνοντας τον καλό μαθητή στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου που κατακερματίζει το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ. 


Τελικά μερικοί δήμαρχοι, μεταξύ των οποίων και ο κ. Χαρδαλιάς, είναι τόσο αντιμνημονιακοί όσο χρειάζεται να συγκρατούν τις μεγάλες αντιδράσεις και να περνάνε τα αντιμνημονιακά μέτρα, που διαλύουν την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.

Οι μάσκες σιγά σιγά πέφτουν... 


Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα" 
Ημερομηνία: 16/09/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: