Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα": Ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις της εβδομάδαςΕβδομάδα κινητοποιήσεων κατά των απολύσεων και της κινητικότητας στο Δημόσιο ξεκινάει από σήμερα έως και την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, από σήμερα έως την Τετάρτη κατεβάζουν ρολά οι υπηρεσίες στους δήμους της χώρας έπειτα από απόφαση της ΚΕΔΕ, αντιδρώντας στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Παράλληλα, για σήμερα το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και τους υπουργούς Οικονομικών, Ιω. Στουρνάρα, Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκη και Δ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, στις 14:00 και 16:00, αντίστοιχα, όπου οι δήμαρχοι θα θέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα της κινητικότητας.

Το μεσημέρι, στις 12:00, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη, από την οποία θα ξεκινήσει και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στις 20:00, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλ. Συντάγματος. Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα γίνει και μουσική συναυλία.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία (μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους), ενώ μεγάλη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 


Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα, θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι.

Το βράδυ στις 20:30, παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία συμπαράστασης.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

Κινητοποιήσεις στο χώρος της Υγείας

Την Τρίτη και την Τετάρτη στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας που έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα, στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτηθα υπάρξουν ματαιώσεις των δρομολογίων, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη. Παράλληλα την ημέρα της γενικής απεργίας δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζόμενων στα λεωφορεία, την Τρίτη τα αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"
Ημερομηνία: 15/07/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: