Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "Στάση Βύρωνα" : ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣΣτο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 17/6/13 που συζήτησε τα θέματα παιδείας εκτός των άλλων ο επικεφαλής της  "ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ" κ.  Άκης Κατωπόδης, εκπαιδευτικός, κατέθεσε και την πρόταση για το "Ανοιχτό Σχολείο της Γειτονιάς". 
Για αυτή την πρόταση θέλουμε να δώσουμε κάποιες  πρώτες ιδέες και προτάσεις. 

Η πρόταση αυτή προκύπτει από την έλλειψη δημόσιων χώρων και κτιρίων και σκοπεύει να αξιοποιήσει τους χώρους των σχολικών αυλών και άλλες αίθουσες του σχολείου κατά τις απογευματινές ώρες.
Μία τέτοια πρωτοβουλία θα στηριχθεί σε γονείς, σε μαθητές και σε καθηγητές αλλά και ανθρώπους της γειτονιάς, ώστε να καταστήσουν τον χώρο του σχολείου κέντρο δράσεων και πολιτιστικό κύτταρο μίας γειτονιάς.

Οι δραστηριότητες που  μπορούν να ξετυλιχθούν σε ένα τέτοιο χώρο μπορούν να είναι : πολιτιστικές με συγκροτήματα και θεατρικά από τα παιδιά, αθλητικές δραστηριότητες μιας και υπάρχουν  σε όλες τις αυλές γήπεδα μπάσκετ, παιδαγωγικές με μαθήματα αλληλεγγύης για τα παιδιά και διαλέξεις για τους μεγάλους με μορφωτικά και κοινωνικά θέματα, οικολογικές - περιβαντολογικές, παιχνίδια που μπορούν να ζωντανέψουν τους χώρους αυτούς.

Τέλος ο χώρος αυτός που μπορεί να λειτουργεί ως αυτοδιαχειριζόμενος ή σαν μία συνεργασία συλλόγων γονέων, καθηγητών και μαθητών, θα βοηθήσει σε μία συνεργασία των επί μέρους φορέων της εκπαίδευσης, αλλά και ευαίσθητων ανθρώπων σε κάθε γειτονιά.Άκης Κατωπόδης, επικεφαλής, δημοτικός σύμβουλος

Πηγή: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "Στάση Βύρωνα"
Ημερομηνία: 19/06/2031

Δεν υπάρχουν σχόλια: