Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Ενδιαφέροντα και Αλληλέγγυα: Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή: παρουσίαση βιβλίου στην Αθήνα 27 Ιουνίου 2013

( { « . • , ; ! : … - » } )

Αυτά τα σημεία στίξης είναι μέρος μιας πολύ μεγάλης σιωπηλής πρότασης
που θα ειπωθεί στο Φλοράλ (Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια)
την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 στις 8:00 μ. μ. για τους άστεγους των Αθηνών.

Θα διανεμηθεί δωρεάν το μυθιστόρημα
«Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή»
του Λευτέρη Κρητικού

Δελτίο Τύπου

Μια βραδιά για τους άστεγους των Αθηνών

Μια παρέα φίλων, εκ Τουρκοβουνίων ορμώμενοι και ελαφρώς ενδεδυμένοι με δεκαετίες κοστουμιών, αποφάσισαν να συνδράμουν εμφιλοχωρούμενοι από την ταινία σταθμό του 1961, «Συνοικία το όνειρο», ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για τους σημερινούς ονειροκρίτες μιας εποχής που χάθηκε, τους άστεγους των Αθηνών. Η εκδήλωση θα λάβει χροιάν happening και στους παρευρισκόμενους θα διατεθεί δωρεάν το μυθιστόρημα «Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή» του Λευτέρη Κρητικού.

Συντονιστής της βραδιάς θα είναι ο Σταύρος Χαμπάκης. Το μυθιστόρημα θα παρουσιάσει η συγγραφέας και κριτικός Τζούλια Γκανάσου κι αποσπάσματα θα διαβάσουν η Αργυρώ Μουστάκα- Βρεττού κι ο Γιάννης Σιβρής. Στον θεσμικό ρόλο του ταξιδιώτη των βινυλίων ο Γιώργος Αθανασόπουλος. Θ’ ακολουθήσει εξίσωσις, με προσομοίωση δεξιώσεως, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο άγνωστος Χ που ταλανίζει ανά τους αιώνες μη μαθηματικά, αλλά αρκούντως θεμελιωμένα μυαλά.


[Το Δελτίο Τύπου συντάχθηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα, Λευτέρη Κρητικό]

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Τίτλος: Χωρίς σημεία στίξεως σιωπή
Συγγραφέας: Λευτέρης Κρητικός
ISBΝ: 978-618-80220-3-4

Συντελεστές
Επιμέλεια-Διορθώσεις: Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Σύντομη περίληψη

Ένας πωλητής ασφαλειών στα τέλη της δεκαετίας του ’90 πέφτει σε κατάθλιψη εξαιτίας της αδυναμίας του να είναι παραγωγικός κι εν τέλει αξιοπρεπώς βιοποριζόμενος.
Καταφεύγει σε ψυχιατρική βοήθεια δεχόμενος να γίνει πειραματόζωο μιας καινούργιας μορφής ψυχανάλυσης. Την πρωτότυπη μορφή ψυχανάλυσης αναλαμβάνει με τις οδηγίες του ψυχιάτρου ένας επίσης καταθλιπτικός συγγραφέας. Και ξεκινά η θεραπεία. Ο συγγραφέας χτίζει έναν κόσμο όπου οι πρωταγωνιστές του έχουν φτάσει σ' έναν κοινό παρανομαστή, σε μια συνισταμένη απελπισίας. Είναι όλοι τους θυμωμένοι από κάτι. Κι έχουν γίνει βορά του θυμού τους ο οποίος μεγαλώνει συντρίβοντας εντός τους οτιδήποτε δημιουργικό, ποιητικό και ζωοδόχο.
Ο CEO μιας πολυεθνικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, ο ασφαλιστής, ο ντελιβεράς, η φέρελπις συγγραφέας, ο αλκοολικός, ο συνταξιούχος ναυτικός. Μια ετερόκλητη παρέα που συναντιέται άθελά της κι εξαναγκάζεται να συγχρωτιστεί και να υποδυθεί αυτό που πραγματικά είναι ο καθένας κι όχι αυτό που θα ήθελε να είναι.


Το συγκεκριμένο βιβλίο πετάει ελεύθερα στο Διαδίκτυο από τον Οκτώβριο του 2012. Πληροφορίες εδώ

Ημερονηνία: 22/06/2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια: