Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα": Σχόλια λίγο πριν την Ανάσταση με αφορμή και την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23/04/2013Στα έκτακτα του Δημ. Συμβουλίου της 23/4 ο ορισμός νέου προέδρου στον ΟΠΑΔΒ μετά την παραίτηση του κ. Μηλά, (ο οποίος ήταν σχεδόν σίγουρο ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προεδρείου), έσκασε το εκπληκτικό νέο δια στόματος Δημάρχου ότι αναλαμβάνει και αυτή την προεδρεία προσωπικά !!!

Μας τελείωσαν οι "φιλότιμοι"?

Μας τελείωσαν οι "συνεργάτες"?

Τελείωσαν τα "ψωμιά" μας?

Μέχρι και οι της συμπολίτευσης εξέφρασαν την αγωνία τους για το πως θα μπορεί να συνδυαστούν καθημερινά τόσες υποχρεώσεις του Δημάρχου.

Ο υπερσυγκεντρωτισμός κάποτε μπορεί να βοηθούσε στον έλεγχο, όταν ο έλεγχος δεν ήταν τόσο απαιτητικός. 
Επί της ουσίας θεωρούμε αυτή την πρακτική αναποτελεσματική, προβληματική και επικίνδυνη. 

Οψόμεθα.......Στο αίτημα παραχώρησης του πρώην Δημαρχείου στην "Ένωση Μικρασιατών" λόγω προβλημάτων του προσφυγικού κτηρίου όπου φιλοξενούνται καταθέτουμε κάποιες σκέψεις.

Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα διαπαραταξιακή επιτροπή για την αξιοποίηση των Δημοτικών χώρων.

Η κακή οικονομική κατάσταση οδηγεί πολλούς φορείς της πόλης σε αναζήτηση χώρων χωρίς πολλά λειτουργικά έξοδα ώστε να συνεχίσουν την όποια δραστηριότητά τους.

Μήπως πρέπει να αποδοθούν στους δημότες χώροι όπως το πρώην αναψυκτήριο της Ανάληψης, το "Σταθοπούλειο" στον Καρέα, κ.α.?

Υπενθυμίζουμε την πρόταση της "Στάσης" για δημιουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά στην Ανάληψη(2 χρόνια παραμένει κλειστό ενώ υπάρχουν τόσες ανάγκες). 
Εκεί θα μπορούσαν να στεγαστούν και φορείς με ανάλογες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ζητήσαμε και εγγράφως την παρέμβαση της Τεχνικής στο παλιό Δημαρχείο όπου φιλοξενούνται τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του ΟΠΑΔΒ. 
Τα μαθήματα ζωγραφικής είναι στριμωγμένη στο Φουαγιέ του παλιού δημαρχείου, η υγρασία καταστρέφει τα μουσικά όργανα κλπ. 

Ο πολιτισμός στον Βύρωνα δημιουργείται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και χρειάζεται την βοήθεια της πολιτείας για να συνεχίσει το έργο του...


Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός?

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κ. Πάλμος μοίρασε ανακοίνωση με ασάφειες και υπονοούμενα, (προφανώς γραμμένη εν βρασμώ ψυχής), για την καταψήφιση του "βαρδιολόγιου" από την εκπρόσωπο της "Στάσης". 
Όταν έρχεται ο πρόεδρος του σωματείου στο Δ.Σ. και ζητάει ολιγοήμερη αναβολή χωρίς να αμφισβητεί την υποχρέωση του μέτρου, να μην προβληματιστούμε?
 
Ο πρόεδρος όταν καταθέτει ένσταση στο Δημ. Συμβούλιο θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν το κάνει για τις εντυπώσεις αλλά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. 
Η κ. Βασιλοπούλου τοποθετήθηκε σαφώς στο θέμα.
Μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά λοιπόν η συμπεριφορά των συναδέλφων !!!!Η Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα" εύχεται καλή Ανάσταση στην χώρα μας και στον δήμο μας....

Καλό Πάσχα σε όλους σας. Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"
Ημερομηνία: 01/05/2013    

Δεν υπάρχουν σχόλια: