Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 17/05/2013 ΑΠΟ ΤΗΝ "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"Ο επικεφαλής της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" και πρώην πρόεδρος της Ζ΄ ΕΛΜΕ  κ. Γρηγ.Κατωπόδης έθεσε για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα την Παρασκευή 17/5/2013 το παρακάτω ψήφισμα .Το συγκεκριμένο ψήφισμα καταψηφίστηκε από την παράταξη του Δημάρχου κ.Χαρδαλιά,την Λαική Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ενώ η παράταξη του κ.Κόνσουλα απείχε,με εξαίρεση την κ.Σμπόνια που το ψήφισε με επιφύλαξη.Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν η Στάση Βύρωνα,η Αριστερή Παρέμβαση και η παράταξη του κ.Σωτηρόπουλου.Έτσι δεν έλαβε τις απαραίτητες ψήφους και απορίφθηκε.

Τα συμπεράσματα δικά σας.


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της εκπαίδευσης.
Γνωρίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, εξ΄αιτίας και των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Καταδικάζει αυτές τις πολιτικές και διαμαρτύρεται ειδικά και για την μείωση των επιχορηγήσεων που παίρνει ο Δήμος τα 3 τελευταία χρόνια για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των καθηγητών που με αφορμή την αύξηση του ωραρίου τους,καθώς και τις συγχωνεύσεις σχολείων οδηγούνται  σε  απόλύση  15.000 αναπληρωτές και μόνιμοι καθηγητές  καθώς και σε μετακινήσεις οπουδήποτε στη χώρα.
Κυρίως όμως καταδικάζουμε το μέτρο της επιστράτευσης,που τους στερεί το δικαίωμα να αγωνισθούν για τα προβλήματα τους.Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο της επιστράτευσης  και ταυτόχρονα την επίμαχη διάταξη,προχωρώντας σε διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Βύρωνας  17/5/2013Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"
Ημερομηνία: 20/05/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: