Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΥΡΩΝΑ: Μεγάλη επιτυχία για το 4ο Χαριστικό-Ανταλλακτικό Παζάρι

Παρά πολύ καλά πήγε το ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι του Δικτύου Αλληλεγγύης Βύρωνα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στη «Λαμπηδόνα». Αξιοσημείωτα μεγάλη ήταν τόσο η συμμετοχή του κόσμου που ήρθε να πάρει πράγματα όσο και η συμμετοχή του κόσμου που ήρθε μόνο για να βοηθήσει. Μέλη του Δικτύου που παίρνουν βοήθεια σε τρόφιμα αλλά που δεν έχουν ιδιαίτερη ανάγκη σε ρούχα, συμμετείχαν ενεργά στο στήσιμο και το ξεστήσιμο του Παζαριού, δείχνοντας έμπρακτα ότι το θεωρούν και δική τους υπόθεση.
Στη συνέχεια φάγαμε όλοι μαζί στην Κοινωνική Κουζίνα της «Λαμπηδόνας» που συνεχίζει τα σαββατιάτικα μαγειρέματά της στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης του Κοινωνικού-Πολιτιστικού κέντρου Βύρωνα. «Δεν έμεινε τίποτα από φαγητό, αλλά μας έμειναν πάρα πολλά από την καλή, συνεργατική διάθεση όλων, από τους ανθρώπους που πρωτοήρθαν να βοηθήσουν και από όσους και όσες δοκίμασαν τα καλομαγειρεμένα φαγητά: πένες με σάλτσα τόνου, πατατοσαλάτα, φακές, φρέσκες σαλάτες λάχανο- καρότο, πίτσα λαχανικών και λαχταριστό κέικ», λέγανε τα μέλη της Ομάδας της Κοινωνικής Κουζίνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Παζαριού γεμίστηκαν και τρεις τεράστιες σακούλες με ανδρικά ρούχα και παπούτσια για τους μετανάστες-θύματα του «Ξένιου Διός», που συνελήφθησαν κατακαλόκαιρο και παλεύουν χειμωνιάτικα να επιβιώσουν με τα φανελάκια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την επικράτεια.
Το Δίκτυο παρέδωσε το απόγευμα της ίδιας μέρας τα είδη ένδυσης και υπόδησης που συλλέχθηκαν στον «Πολυχώρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού», ο οποίος έχει κάνει και τη σχετική έκκληση (βρίσκεται Πανεπιστημίου 56 & Μπενάκη, είναι ανοιχτός 10.00 πμ με 12.00μ.μ., για οποίες συλλογικότητες ή άτομα θα ήθελαν να προσφέρουν επίσης).
Δεν υπάρχουν σχόλια: