Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Πολλά τα ερωτηματικά από την συνεδρίαση του Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού με παρόντες πρόεδρο-αντιπρόεδρο, μέλη  καθώς και τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου και τη δημοτική σύμβουλο της «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» Ελένη Βασιλοπούλου άκουσαν με προσοχή την εισήγηση του δημάρχου για το πρόγραμμα του χειμώνα.
Σε γενικές γραμμές η πρόταση του δημάρχου (μετά από συνεργασίες) ήταν για τον Αθλητισμό η λειτουργία 11 προγραμμάτων, με συμμετοχή 20 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα, στους δημοτικούς χώρους άθλησης και με ανάθεση σε «κοινωνικό συνεταιρισμό γυμναστών». Μεταξύ των προγραμμάτων υπάρχει και ένα για ΑΜΕΑ (το μόνο δωρεάν).
Παράλληλα ο δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στα αθλητικά σωματεία, τον τρόπο λειτουργίας τους στην πόλη, τα προβλήματα που δημιουργούνται στη χρήση των αθλητικών κέντρων. Στην παρατήρηση του ότι οι προτάσεις του συμπίπτουν με τις προτάσεις της «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» για τον ΟΠΑ που έχουν δημοσιοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό  η δημοτική σύμβουλος της Στάσης Βύρωνα κ. Ελένη Βασιλοπούλου τοποθετήθηκε για το σύνολο της εισήγησης λέγοντας τα εξής:
«Ουδεμία σχέση έχει η εισήγηση του δημάρχου με τις δικές μας προτάσεις. Κεντρικός άξονας των δικών μας προτάσεων είναι η μη ανταποδοτικότητα, η αλληλεγγύη και η στήριξη των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών των οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Η επιλογή της ανάθεσης έργου σε "κοινωνικό συνεταιρισμό¨ παράγει εργαζόμενους 2 ταχυτήτων στο Δήμο και μπερδεύει ακόμη περισσότερο το κουβάρι δημοσίου και του ιδιωτικού που με ευκολία κάποιοι δήμαρχοι «χρησιμοποιούν» για να διαλύουν δομές των ΟΤΑ.
Στην ουσία φτιάχνουν ένα «ελεγχόμενο» σωματείο για το οποίο γίνεται ο δήμος εισπράκτορας και οι δημότες πελάτες σε ιδιωτικά συμφέρονται που καθόλου δεν μοιάζουν με τον σωματειακό αθλητισμό (με όλα του τα αρνητικά)».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση μειοψήφησε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, θέτοντας ζήτημα για τους «αθληταράδες» που δεν μπαίνουν στα γήπεδα λόγω φτώχειας.
Ανάλογα τοποθετήθηκε από την μεριά των εργαζομένων ο πρόεδρος του σωματείου κ. Βασιλάκος στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις.
Πήραμε την διαβεβαίωση για μια ακόμη φορά ότι θα πληρωθούν τα χρέη προς τους εργαζόμενους του ΟΠΑ.
Προφανώς και μεθοδεύονται αλλαγές στο νομικό πρόσωπο, ελπίζουμε για την αποδοτικότερη λειτουργία του, όμως με τέτοια προγράμματα και σχεδιασμούς είναι σε τελείως λάθος δρόμο το όλο εγχείρημα. Είναι δε σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που επιβάλλουν οι καιροί και έχουν ανάγκη οι δημότες, δηλαδή περισσότερες διεκδικήσεις και απαιτήσεις από την κεντρική εξουσία κυρίως της συμπολίτευσης και λιγότερο ξεζούμισμα του κόσμου. Αποδοτικότερες υπηρεσίες προς τους δημότες και αποφυγή των εύκολων αναθέσεων σε ιδιώτες.

1 σχόλιο:

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΧΟΛΕΒΑΣ είπε...

...πρόχειρες αστειότητες !!!
Ας μην μιλήσουμε όσοι πρέπει να μιλήσουμε ...

Ας αφήσουμε όσους θέλουν να μιλήσουν να μας πουν ...!!!

Μάλλον για άλλη μία φορά ο Βύρωνας ετοιμάζεται να φάει τα Παιδιά του...

συνεχίστε ο λόγος σε εσάς !!!