Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Προτάσεις της ʽΣτάσηςʼ Βύρωνα στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθληtισμού


Υπʼ όψιν  Προέδρου κ. Δάφνη Π.
και Διοικητικού Συμβουλίου        Την Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη ειδοποιηθήκαμε για το Δ.Σ της Τρίτης 18/9. Δυστυχώς μας είναι αδύνατο να παρίσταται μέλος της Δημοτ. Πρωτοβουλίας.
        

        Θα θέλαμε όμως να καταθέσουμε τις σκέψεις μας και κάποιες προτάσεις.
        Για την λειτουργία των εργαστηρίων:
  • ·        Άμεση αξιοποίηση του μόνιμου προσωπικού για τα μαθήματα και εκδηλώσεις χωρίς συμμετοχή και εισιτήριο. 
  • ·        Συνεργασία με φορείς που οργανώνουν εκδηλώσεις δωρεάν και συγκέντρωση τέτοιων προτάσεων και προσφορών από δημότες καλλιτέχνες και επιστήμονες , ώστε το πρόγραμμα του ΟΠΑ να είναι ανέξοδο.
  • ·        Τα έσοδα του διαδημοτικού δικτύου φέτος να διατεθούν για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του ΟΠΑ και να καλυφθούν χρέη από τις προηγούμενες γειτονιές και το χειμερινό πρόγραμμα.
  • ·        Προγραμματισμός εκδηλώσεων για τα παιδιά Σάββατο και Κυριακή ,όλο το χρόνο, με την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς.
  • ·        Αξιοποίηση του πρώην Αναψυκτηρίου της Ανάληψης για Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά.
  • ·        Έγκαιρη οργάνωση του Παιδικού Φεστιβάλ, του μόνιμου θεσμού με προεκτάσεις στα θέματα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.
  • ·        Στον ΟΠΑ εργάζονται 34 άνθρωποι. Πρέπει να είναι σαφές το ωράριο και το αντικείμενο εργασίας τους , γιατί διατυπώνονται παράπονα από πολλούς δημότες.
·                 Δημιουργία τμημάτων εκμάθησης αθλημάτων από εργαζόμενους που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, σαν προσφορά αλληλεγγύης σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν στους συλλόγους.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αποφάσεις και τον προγραμματισμό του Δ.Σ. Η δραστηριότητα του ΟΠΑ μπορεί να αποτελέσει όαση αυτή τη δύσκολη χρονιά για τους δημότες.


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Άκης Κατωπόδης
Ελένη Βασιλοπούλου

1 σχόλιο:

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΧΟΛΕΒΑΣ είπε...

Ελένη και Άκη είναι γνωστό το ενδιαφέρον σας για τον Βύρωνα , προσωπικά έχω πειστεί για αυτό , έτσι παίρνω το θάρρος να σχολιάσω την μοναδική σας πρόταση προς τον ΟΠΑ που αφορά τον αθλητισμό της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα λέτε : «Δημιουργία τμημάτων εκμάθησης αθλημάτων από εργαζόμενους που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, σαν προσφορά αλληλεγγύης σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν στους συλλόγους».

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω και να σας ζητήσω να αποσύρετε εντελώς την πρόταση αυτή ως απαράδεκτη προς τα Παιδιά .

Ποιος είναι αυτός που θα αξιολογήσει και με ποια κριτήρια τον εκάστοτε εθελοντή για να του εμπιστευτούμε την αθλητική απασχόληση των Παιδιών .

Η έκφραση «έχουν σχέση με τον αθλητισμό», είναι αυτό που μαχόμαστε χρόνια να βγει από τα γήπεδα και από την νοοτροπία των συλλόγων.
Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος κάποτε ήταν αθλητής ή αθλητικός παράγοντας έχει την ικανότητα και τις δεξιότητες να του εμπιστευτούμε Παιδιά.

Προσφορά αλληλεγγύης φυσικά και περιμένουμε από όσους έχουν διάθεση να σταθούν δίπλα στα Παιδιά και στους καθηγητές φυσικής αγωγής , να τους βοηθήσουν να εκπαιδεύσουν και να απασχολήσουν τα Παιδιά απερίσπαστοι από δεκάδες εργασίες που δεν θα έπρεπε να αναλαμβάνουν.

Μπορούν όλοι όσοι έχουν διάθεση να σκουπίζουν γήπεδα , να καθαρίζουν τουαλέτες αθλητικών χώρων, να αντικαθιστούν ή να βοηθούν στις φθορές ή την συντήρηση των γηπέδων και οτιδήποτε είναι πλέον στο έλεος του Θεού…

Ένα τελευταίο σχόλιο για την τοποθέτηση σας περί χρημάτων και συλλόγων…

Οι σύλλογοι συντηρούν και φυλάσσουν όπως γνωρίζεται σε μεγάλο βαθμό τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας .Επίσης έχουν ενταγμένα στις τάξεις τους πολλά Παιδιά που δεν πληρώνουν, χωρίς να χρειάζεται να το διατυμπανίζουν και να μειώνουν την αξιοπρέπεια των οικογενειών που παλεύουν με τις οικονομικές δυσκολίες.

Μπορεί ο ΟΠΑ να ενημερωθεί αν και είμαι σίγουρος ότι τα γνωρίζει. Θέλουμε παρουσία των φορέων στα γήπεδα , να καταγράψουν την κατάσταση , τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις που έχουν δοθεί μες την μοναξιά, έχοντας απέναντί τα Παιδιά και όχι έγγραφα ,συναντήσεις, αποφάσεις.

Σας ευχαριστώ νομίζω εκ μέρους πολλών και μόνο που νιώθω ότι ασχολείστε , προτείνετε προβληματίζεστε για τον Βύρωνα.

φιλικά
Φώντας Χολέβας