Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


Είναι γνωστά τα προβλήματα που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα με την αποδυνάμωσή του από ιατρικό προσωπικό.

Μετά τις πιέσεις που δέχτηκε η διοίκηση του Ιπποκράτειου από το λαό του Βύρωνα, τους φορείς και δημοτικές παρατάξεις, μετά τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών, αποκατέστησε εν μέρει το πρόβλημα, μέχρις ότου υπάρξει αναπλήρωση του ιατρικού προσωπικού με την πρόσληψη τριών συμβασιούχων ιατρών, λύση η οποία θα ήταν και αυτή πρόσκαιρη.

Σήμερα το Κέντρο Υγείας βρίσκεται και πάλι με έναν μόνο ειδικευμένο γιατρό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατη η λειτουργία του τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Παράλληλα, έπαψαν ξανά και την παρουσία του ελεγκτή ιατρού του Δημοσίου .

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του Μνημονίου και της τρόικας, που από τη μια περικόπτουν σημαντικότατες δαπάνες από τη Δημόσια Υγεία ακόμα και σε έμπειρο ειδικευμένο προσωπικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία, δυσφημούν και συκοφαντούν τον Δημόσιο Τομέα, για να παραδοθεί βορά στα ιδιωτικά ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα με αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες και γνώμονα το κέρδος τους.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα καταδικάζει απερίφραστα την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας , το οποίο μπορεί και πρέπει να προσφέρει πολλά όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και απαιτεί την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου εκείνου μόνιμου προσωπικού για την εύρρυθμη λειτουργία του και επαναφέρει την πρότασή της για την ενίσχυσή του με πλήρως εξοπλισμένο μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: