Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόγραμμα προβολών Κινηματογραφικής ομάδας Στάση Βύρωνα Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2011‏

Η πιό παλαβη κωμωδία όλων των εποχών !!!

Ένας ληστής τρέχει στην λεωφόρο, τρακάρει και είναι έτοιμος να ξεψυχήσει। Τέσσερα αυτοκίνητα έχουν σταματήσει μήπως και βοηθήσουν τον άτυχο άντρα. Οι τελευταίες του λέξεις αφορούν το πού έχει κρύψει 350 χιλιάδες δολάρια. Ένα απίστευτο κυνηγητό μόλις άρχισε.


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου : Το Πλοίο των Τρελών
σκηνοθεσία Stanley Kramer
Η ιστορία των επιβατών ενός πλοίου που ξεκίνησε από το Μεξικό με πλώρη για την Ευρώπη, στην καυτή δεκαετία των 1930 κι ενώ ο πόλεμος είναι προ των πυλών.

Το «Πλοίο των Τρελών» αποπλέει από τη Βέρα Κρουζ με προορισμό τη Γερμανία. Βρισκόμαστε στο 1933. Στο κατάστρωμα βρίσκονται οι διωγμένοι από την Κούβα Μεξικανοί και Ισπανοί ενώ στην πρώτη θέση μια ομάδα ετερόκλητων επιβατών, διαφορετικών εθνικοτήτων και κοινωνικών τάξεων.

Εκεί εστιάζεται το βλέμμα του σκηνοθέτη Stanley Kramer, εισβάλλοντας στον προσωπικό τους μικρόκοσμο και παρουσιάζοντας μας τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν, τις αποτυχίες τους αλλά και τις ελπίδες τους. Ταυτόχρονα βλέπουμε την μικροψυχία των στενόμυαλων ανθρώπων και τις ρατσιστικές τους αντιλήψεις, λίγο καιρό πριν την εδραίωση του Χίτλερ στη Γερμανία.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου : Ο κήπος των Φίντσι Κοντίνι

Σκηνοθεσία Βιτόριο ντε ΣίκαΒασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Τζόρτζιο Μπασάνι. γύρω από την ιστορία μιας οικογένειας στη Φεράρα του Μεσοπολέμου, θεωρείται (και είναι) μια από τις πιο διεισδυτικές καταγραφές του φασιστικού φαινομένου.

Μια μεγαλοαστική εβραϊκή οικογένεια της Φεράρα υφίσταται τις συνέπειες των φυλετικών νόμων.


Τετάρτη 26 Οκτωβρίου : Ο πατέρας του στρατιώτη

Σκηνοθεσία Rezo Chkheidze
Ασπρόμαυρη ταινία από τη φτωχή Γεωργία, αλλά η ειλικρίνεια και η αμεσότητά της είναι χαρακτηριστικά γεμάτα λιτότητα που στοχεύουν κατευθείαν στο στομάχι, ακριβώς όπως ο πόλεμος.

Η σκληρότητα του πολέμου πάνω στους ανθρώπους , που μπορούν να είναι τόσο δημιουργοί, όσο και καταστροφείς, φανερώνεται μέσα από τη δραματική ιστορία ενός ηλικιωμένου αγρότη από τη Γεωργία.
Ο γέρος βρίσκεται στο δρόμο για το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο στρατιώτης γιος του. Όμως πριν εκείνος καταφέρει να φτάσει εκεί, ο γιος του έχει ήδη φύγει για το μέτωπο.
Ο πατέρας, χωρίς να μπορεί να επιστρέψει πίσω στο χωριό του, μαζί με το Σοβιετικό στρατό θα φτάσει μέχρι το Βερολίνο, μέχρι τη νίκη κατά του φασισμού…
Μια από τις καλύτερες ταινίες για τον πόλεμο του Σοβιετικού λαού εναντίον του φασισμού.


Τετάρτη 16 Νοεμβρίου : Φράουλες και αίμα

Σκηνοθεσία : Stuart Hagmann


Μια ταινία που πρόλαβε και προβλήθηκε τρείς φορές κατα την περίοδο της χούντας ...

Παλιά ταινία άλλα δυστυχώς παραμένει επίκαιρη και σήμερα.Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της εξέγερσης των φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Columbia. Στα μέσα της δεκαετίας του '60 οι φοιτητές πρωταγωνιστούν στο κίνημα ενάντια στον πόλεμο του Bιετνάμ. Tον Aπρίλιο του '68 καταλαμβάνουν το πανεπιστήμιο της Kολούμπια στη Nέα Yόρκη, εκφράζοντας την ολοκληρωτική απόρριψη του ιμπεριαλισμού των HΠA. Παλεύουν ενάντια στα κέντρα κατάταξης στο στρατό που λειτουργούν στο εσωτερικό του πανεπιστημίου και στις φυλετικές διακρίσεις, ενώ κύριο πεδίο δράσης τους γίνεται ο αγώνας ενάντια στο σύστημα και το ρόλο της εκπαίδευσης. H αναταραχή διαρκεί δύο μήνες και διαλύεται βίαια από την αστυνομία και την εθνοφυλακή.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου : Κλέφτης ποδηλάτων

Σκηνοθεσία Vittorio De Sica


Αριστουργηματική ταινία με πολλά μηνύματα για τη ζωή..

Ο Vittorio De Sica σκηνοθετεί την αριστουργηματική ταινία «Κλέφτης ποδηλάτων», μια από τις κορυφαίες ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.. Πρόκειται για το πρώτο ιταλικό road movie, μόνο που αντί για αυτοκίνητα έχει ποδήλατα!...

Ο Αντόνιο Ρίτσι, άνεργος εργάτης, βρίσκει επιτέλους δουλειά ως αφισοκολλητής, αλλά πρέπει να διαθέτει ποδήλατο, κι αυτός το δικό του το έχει βάλει ενέχυρο.

Προσπαθεί πολύ να αποκτήσει το ποδήλατο, μα μόλις το καταφέρνει, τότε κάποιος του το κλέβει αμέσως, την πρώτη μέρα κιόλας στη νέα δουλειά του.

Η επιβίωση, όμως, της οικογένειάς του εξαρτάται αποκλειστικά από την ύπαρξη αυτού του ποδηλάτου। Μαζί με το μικρό του γιο Μπρούνο, ξεκινούν μια μανιώδη αναζήτηση στους δρόμους της Ρώμης, στις υπαίθριες αγορές, στα συσσίτια της εκκλησίας, στις φτωχογειτονιές, να βρουν τον κλέφτη.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου : Δον Καμίλο
Σκηνοθεσία Julien Duvivier

Σε ένα χωριό της κοιλάδας του Πάδου, ​​όπου η γη είναι σκληρή και η ζωή μίζερη , ο ιερέας και ο κομμουνιστικής δήμαρχος πάντα αγωνίζονται να είναι οι επικεφαλής της κοινότητας. Το κοινό πράγμα που τους ενώνει όμως , η πολιτική, φέρνει διχασμό στους κατοίκους.


Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου: Χριστουγεννιάτικη ιστορία
σκηνοθεσία
Ρόμπερτ Ζεμέκις
Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο μεγαλύτερος τσιγκούνης του Λονδίνου, θα δεχτεί την παραμονή των Χριστουγέννων την επίσκεψη τριών πνευμάτων, τα οποία θα τον πάρουν μαζί τους σ' ένα ταξίδι στο χρόνο και θα του αλλάξουν τη ζωή.

Σημείωση : οι προβολές θα αρχίζουν στις 7.30 μ।μ। στα γραφεία της Στάση Βύρωνα, "Πολυχώρος Ζωή Ποδήλατο" , Χρυσοστόμου Σμύρνης 143 - 151, και η είσοδος είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: