Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ


Σύμφωνα με το σχετικό προεδρικό διάταγμα και την εγκύκλιο αρ.45 προκυρήχθηκαν οι εκλογές για την περιφερειακή ένωση Δήμων της περιφέρειας Αττικής.Να σημειώσουμε εδώ ότι η Ένωση αυτή (ΠΕΔ) είναι συνδικαλιστικό όργανο των Δήμων και αντικαθιστά την ΤΕΔΚΝΑ.

Ως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ¨ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ¨καταδικάσαμε το εν λόγω προεδρικό διάταγμα ως αντιδημοκρατικό διότι επιδιώκει τον ασφυκτικό έλεγχο και τον αφανισμό των μικρότερων παρατάξεων,αλλοιώνοντας έτσι τη λαική ετυμηγορία.Και αυτό το επιτυγχάνει με τον πολύ μικρό αριθμό αντιπροσώπων(300 για την Αττική) αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο την πλουραλιστική εκπροσώπηση.

Αυτό δεν γίνεται τυχαία.Γίνεται διότι μετά την ψήφιση του Καλλικράτη,τα μνημόνια,το μεσοπρόθεσμο και τις περικοπές των χορηγήσεων που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση,η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ελέγξει πιθανές αντιδράσεις,φροντίζοντας στα όργανα της Αυτοδιοίκησης να εκλέγονται εκπρόσωποι των 2 κομμάτων του δικομματισμού.

Μόνο με την καθιέρωση της απλής αναλογικής,τον υπερδιπλασιασμό τουλάχιστον των αντιπροσώπων του περιφερειακού σώματος και την συμμετοχή όλων των αυτοδιοικητικών κινήσεων,αλλάζει ο χαρακτήρας των περιφεριακών ενώσεων και από συγκεντρωτικός –δημαρχοκεντρικός θα μετατρέπεται σε πλουραλιστικό και συμμετοχικό.

Με αυτές τις θέσεις η παράταξη μας έθεσε υποψηφιότητα με υποψήφιους τους 2 δημοτικούς μας συμβούλους.Τελικά αντιπρόσωποι θα είναι ο Δήμαρχος,2 εκπρόσωποι από την παράταξη του δημάρχου,1 εκπρόσωπος της παράταξης του κ.Κόνσουλα και 1 εκπρόσωπος της Λαικής Συσπείρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: