Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

"Μέτρα κοινωνικής στήριξης των πολιτών" : ένα χρόνο μετά, πόσο υλοποιήθηκαν ;


Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα κατέθεσε στις 27 - 6- 11 το παρακάτω έγγραφο στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να πληροφορήσει το Σώμα, αν και κατά πόσο έχουν υλοποιηθεί τα μέτρα κοινωνικής στήριξης των πολιτών (βλέπε σχετικά εδώ ) , λόγω του Μνημονίου, τα οποία ανακοινώθηκαν πριν ένα χρόνο περίπου. Αναμένουμε συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις, αλλιώς , έχουμε κάθε δικαίωμα να μιλάμε όχι μόνο για κωλυσιεργεία και αναστολή εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, αλλά και για ένα ακόμα προεκλογικό της πυροτέχνημα καθώς και για κίνηση εντυπωσιασμού και επικοινωνιακό της τρυκ.

Βύρωνας, 27 - 6- 11

Προς :

1
) Δήμαρχο Βύρωνα
2
) Αντιδήμαρχο Οικονομικών
3
) Δημοτικό Συμβούλιο

Πριν λίγους μήνες ανακοινώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή τα λεγόμενα "ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ"

Τα μέτρα αυτά, η Στάση Βύρωνα τα χαρακτήρισε θετικά , (σημείωση Στάση Βύρωνα : βλέπε σχετικά εδώ) τα υποστήριξε και κατέθεσε προτάσεις για την παραπέρα βελτίωσή τους αλλά και στην κατεύθυνση της διαφάνειας.

Σήμερα, με την αίτηση αυτή, ζητούμε να πληροφορηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πόσο έχουν υλοποιηθεί και έχουν προχωρήσει τα μέτρα αυτά, τα οποία έχουν εφαρμογή από 15 Ιουνίου 2010.

Συγκεκριμένα :


1) Τι ποσό έχει συσσωρευτεί , που διατίθεται και πως διατίθεται στο Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης.

2) Γιατί μέχρι τώρα, οι όποιες εισφορές στο Ταμείο αυτό, δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, όπως έχει διακυρηχθεί.

3) Πόσο έχει υλοποιηθεί και διαδοθεί με τη σχετική ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους η Κάρτα Κοινωνικής Συμπαράστασης.

4) Αν έχει προχωρήσει η Έκδοση Οδηγού Πόλης ( από την 1η Ιουνίου 2010, όπως αναφέρετε ).

5) Αν θα υλοποιηθεί και πότε η χρηματοδότηση από το Δήμο καμπάνιας στήριξης της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώπους της τοπικής αγοράς.

6) Πόσες οικογένειες έχουν οφεληθεί από την κατάργηση των συνδρομών στα προγράμματα του Πνευματικού Κέντρου, του Αθλητικού Οργανισμού, στα Θερινά Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης και από τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Για τη Στάση Βύρωνα


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Άκης Κατωπόδης

Ελένη Βασιλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: