Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΑΡΩΔΙΑ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Προς τον Δήμαρχο
και το δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα

Μετά την πρόσκλησή μας στην ειδική συνεδρίαση προγραμματισμένη για σήμερα 27 - 6- 11 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα "απολογισμός πεπραγμένων", ζητήσαμε την εισήγηση του Δημάρχου, ούτως ώστε να προετοιμαστούμε για την συζήτηση.

Η εισήγηση δεν υπάρχει ! Και αυτή ήταν η συνέχεια των εκπλήξεων με κυριότερη τον προγραμματισμό του Δημοτικού Συμβουλίου σε κλειστό χώρο, που δεν δίνει την ευκαιρία σε δημότες να το παρακολουθήσουν, να θέσουν ερωτήσεις, ακόμα και να τοποθετηθούν, παρά την αρχική δέσμσυση του Δημάρχου για Δ.Σ. στά "Άστρα" ( μέσω διαδικτύου, τι συμμετοχή θα υπάρχει άραγε; )

Βεβαίως, το σοβαρότερο όλων είναι ο χρόνος που διοργανώνεται η συγκεκριμένη "συζήτηση" , κυριολεκτικά όταν "χάνονται καράβια" , συζητείται στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο, οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε απεργία Τρίτη και Τετάρτη και μεγάλες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες συνεχίζουν να συγκλονίζουν τη χώρα από άκρη σ' άκρη.

Λυπούμεθα, αλλά υπ' αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις, δεν θα παραστούμε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Αιτούμεθα την αναβολή της, καλύτερη προετοιμασία, με εισήγηση και εξασφάλιση των προϋποθέσεων για ουσιαστικό διάλογο και δημιουργική συζήτηση.Όταν η κοινωνία ειρηνικά αντιστέκεται με ό,τι της έχει απομείνει, θα περιμέναμε ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δ.Σ. της πόλης του Λόρδου Βύρωνα , του ξένου που μπήκε μπροστά στους εθνικούς μας αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία, να πάρει πρωτοβουλίες για συντονισμό της δράσης των μαζικών φορέων και των πολιτών, ενάντια στα μέτρα που επιβάλει η Τρόικα , μέσω της κυβέρνησης.

Παρακαλούμε η δήλωση αυτή να διαβαστεί στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Στάση Βύρωνα


Άκης Κατωπόδης


Ελένη ΒασιλοπούλουΔεν υπάρχουν σχόλια: