Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Στάση Βύρωνα : προϋπολογισμός 2011 - αντιαναπτυξιακός, πλασματικός και φτώχειας
Το συμβούλιο είχε μοναδικό θέμα τον Προϋπολογισμό του 2011 και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν εμφανίσθηκε ο κ. Κόνσουλας, για δεύτερη συνεχόμενη φορά αφού ούτε στο συμβούλιο για το τεχνικό πρόγραμμα είχε έρθει.

Η Στάση Βύρωνα τον χαρακτήρισε προϋπολογισμό φτώχειας, πλασματικό και αντιαναπτυξιακό. Πρότεινε αγωνιστική, διεκδικητική στάση, συμμετοχικό προϋπολογισμό και έκανε προτάσεις για την κοινωνική πολιτική και τον καταψήφισε.

Τελικά ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη του δημάρχου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα παρακάτω ζητήματα:

1. Περιέχει αύξηση των δημοτικών τελών κατά 3,5%, όταν οι μισθοί των εργαζομένων λεηλατούνται, τα καταστήματα κλείνουν σωρηδόν, η ανεργία καλπάζει, εξαιτίας της επιβολής του μνημονίου και της εγκατάστασης της τρόικα στη χώρα μας.

2. Έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό, έσοδο για την πώληση 22 θέσεων του υπόγειου πάρκινκ, που βρίσκεται δίπλα στο υπέργειο πάρκινκ του παλιού δημαρχείου προς 25000 η μία.

3. Έχει αποφασισθεί η ενοικίαση σε ιδιώτη των αναψυκτηρίων Λαμπηδόνας και Ανάληψης. Διαφωνήσαμε και μαζεύουμε υπογραφές μαζί με την επιτροπή, ( βλέπε σχετικά εδώ ) μέχρι τις 15/4 που έχει πάλι δημ.συμβούλιο, όπου θα καταθέσουμε πρόταση και τις υπογραφές.

4. Στην Πεντέλη υπάρχει έκταση 40 στρεμμάτων που ανήκει στο Δήμο Βύρωνα, η οποία είχε ενοικιασθεί στο Υπουργείο Υγείας και η οποία λειτουργεί σαν κατασκήνωση. Η σύμβαση τελείωσε και προτείναμε να φιλοξενήσει παιδιά άπορα ή ανέργων από τον Βύρωνα.

5. Προτείναμε την διεκδίκηση, μαζί με όμορους δήμους, εφόσον το επιθυμούν, του κοινωνικού ξενώνα του Καρέα απο το Υπουργείο Υγείας, με αντίστοιχη χρηματοδότηση. Ο ξενώνας αυτός μπορεί να στεγάσει άστεγους και να σιτίσει άνεργους ή όσους έχουν ανάγκη αντί 1-2 ευρώ, επειδή διαθέτει επαγγελματική κουζίνα.

6. Οι δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου είναι 17.895.522 ευρώ μέχρι 31/12/11 και τα τοκοχρεωλύσια για το 2011 είναι 2.541.373 ευρώ.

7. Κάθε ετήσια δόση για τους ΚΑΠ παρελθόντων ετών που μοιράστηκε σε 8 ετήσιες δόσεις σε ομόλογα είναι 885.000 ευρώ για φέτος. Έχουν δοθεί 2 δόσεις και φέτος είναι η τρίτη αν και δεν γνωρίζουμε πότε θα δοθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: