Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ‏


Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα συμπαραστέκεται και καλεί στην πανεργατική - πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη .
Η επίθεση της κυβέρνησης και της τρόϊκα συνεχίζεται ανελέητα, αφαιρώντας, χωρίς ενδοιασμούς, δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.
Το λαϊκό εισόδημα συνεχώς συρρικνώνεται, οι αυξήσεις στο ΦΠΑ, η ακρίβεια, οι απολύσεις, η ανεργία, δημιουργούν ένα εφιαλτικό περιβάλλον, καταδικάζοντας κυρίως τη νέα γενιά.
Το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά, που έρχεται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους και λύνει τα χέρια των εργοδοτών, καταπατά το Σύνταγμα , δημιουργεί συνθήκες πραγματικής δουλείας.
Την ίδια στιγμή, η κερδοφορία των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων , η διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό συνεχίζονται ανεξέλεγκτα.

Οι συνέπειες του μνημόνιου και του Καλλικράτη, αρχίζουν να γίνονται ορατές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στο Δήμο μας.

- Οι απολύσεις συμβασιούχων στη χωματερή, δημιούργησαν, μαζί με άλλα αίτια, προβλήματα στην αποκομιδή απορριμάτων.
- Στο Κέντρο Υγείας, όπως και σε όλα τα εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων, απαιτείται πλέον η καταβολή των τριών euro ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση.
- Η κατάργηση - συγχώνευση του Ο.Σ.Κ. έχει σαν συνέπεια την αναστολή των εργασιών για το νέο Γυμνάσιο Καρέα.
- Η περικοπή κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα οδηγήσει μαθηματικά είτε σε περιστολή των κοινωνικών δραστηριοτήτων από αυτή, είτε σε αύξηση της τοπικής φορολογίας, μαζί με απολύσεις προσωπικού.

Ο μόνος δρόμος για την απόκρουση αυτής της λαίλαπας, είναι ο ενωτικός αγώνας όλων των εργαζομένων και των φορέων, η ανάπτυξη μαζικών κινητοποιήσεων που θα θέτουν και σαν στόχο την έξοδο από την κρίση προς όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων, σε μια προοδευτική κατεύθυνση.

Σε αυτό το δρόμο η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει θέση και η Στάση Βύρωνα αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί.
Bύρωνας, 12-12-10

Δεν υπάρχουν σχόλια: