Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Ο Άκης Κατωπόδης στο Ελληνικό


Ο επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” Άκης Κατωπόδης παραβρέθηκε την Κυριακή 26/09/10 στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι Δήμοι Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, και Αλίμου όπου παρουσιάσθηκε η πρόταση του ΕΜΠ για την δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η πρόταση που κοστολογείται περίπου 100 εκ. Ευρώ προβλέπει την δημιουργία πράσινου και υποδομές πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής.

Η κυβέρνηση όμως έχει άλλα σχέδια. Ενώ προεκλογικά υποσχόταν τη Δημιουργία του Μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικού, τώρα υπογράφει μνημόνιο με το Εμιράτο του Κατάρ για την πώληση του, όπου όπως ακούγεται θα κατασκευασθεί πολυτελές καζίνο.

Η εξέλιξη αυτή, όχι μόνο θα είναι αρνητική για τους πολίτες της Αθήνας, αλλά μπορεί να ανοίξει την όρεξη για κατασκευή και άλλων έργων με συνοπτικές διαδικασίες που θα υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου όπως για παράδειγμα της Δυτικής Περιφερειακής στον Υμηττού, η οποία θα καταστρέψει έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής. Το γεγονός ότι το σχέδιο έχει εγκαταλειφτεί κάτω από την πίεση και τους αγώνες των πολιτών, των φορέων και των κινημάτων των περιοχών μας δεν μας επιτρέπει να εφησυχάσουμε.

Θα σταθούμε στο πλευρό όλων εκείνων που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, την διασφάλιση των ελεύθερων χώρων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

27/9/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: