Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009

Δ. ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ανακοίνωση
Δ. Σουλιώτη μέλους του Δ.Σ
Α.Ο. Δήμου Βύρωνα

"Χώσανε" την επιτραπέζια αντισφαίρηση σε μια βαθιά "υπόγα" για να αποδείξουν το βαθύ ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για το παιδί και παραδώσανε το άθλημα στον αθλητικό Σύλλογο του Αθηναϊκού. Επειτα, στην κλειστή πόρτα της "υπόγα", βάλανε μια ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αυτός ο όποιος επιθυμεί να μάθει πίνγκ-πόνγκ θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο το δείνα καθηγητή για να κανονίσει την πληρωμή και να του ορίσει μέρα καί ώρες. Αυτή ήταν μια απο τις συνταρακτικές και μεγαλες τομές τους στην αθλητική ζωή του Βύρωνα.

Οταν διαμαρτυρήθηκα, κατ' αρχήν για τον τόπο, δηλ. για την "υπόγα" και κατά δεύτερο τους ρώτησα για ποιό λόγο δεν μπορεί π.χ να πάει ένας πατέρας με τον γιό του ή δύο νεαρές φιλενάδες να παίξουν πίνγκ - πόνγκ στην "υπόγα" αλλά τούς υποχρεώνετε να καταφεύγουν στον καθηγητή και να τον πληρώνουν για να ανοίγει η πόρτα, τότε.... είπαν ότι θα το δούν!....

Και το είδαν: Ανακοίνωσαν ότι στό πίνγκ πόνγκ, που εξακολουθεί να λειτουργεί απο τον Αθηναϊκό, μπορούν, όσα παιδιά θέλουν, να κάνουν ελεύθερη χρήση της αίθουσας και εκδόθηκαν απο τον Α.Ο. οι σχετικές οδηγίες για τον χρόνο και τρόπο χρήσης του χώρου.

Δεν είναι βέβαια αυτό που θέλουμε αλλά αφού αποδώσαμε στα παιδιά του Βύρωνα, έστω αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα να πάνε δηλ. να παίξουν όποτε θέλουν σε μια αίθουσα, που σε τελευταία ανάλυση την πληρώνει και την συντηρεί ο δημότης και ο κάτοικος, θεωρώ ότι είναι και αυτό κάτι, ένα πρώτο βήμα!

Ζητώ να φύγει ΑΜΕΣΑ το πίνγκ- πόνγκ απο την υπόγα και τον έλεγχο του Αθηναϊκού. Για ποιό λόγο οι δημότες θα πληρώνουν την συντήρηση και το ενοίκιο μιας απαράδεκτης αίθουσας την οποία θα εκμεταλεύεται ένας σύλλογος και οι άνθρωποι με τους οποίους συνδέεται.

Οι δημοτικές αθλητικές υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται δωρεάν στον πολίτη. Και δεν θα κανουμε ΠΙΣΩ σ' αυτό!

Είναι ώρα, η Δημοτική Αρχή που σκορπαέι χιλιάδες ευρώ σε διαφήμιση και προβολή και στην αντιμισθία αντιδημάρχων και "προέδρων", μερικοί από τους οποίους είναι ζήτημα άν δουλευουν 2-3 ώρες την ημέρα να πάει να νοικιάσει ένα οίκημα γαι να στεγάσει το πίνγκ-πόνγκ, που να ανταποκρίνεται στην αξιοπρέπεια της νεολαίας μας και τίς ανάγκες του αθλήματος.

Και μια ακόμα ερώτηση: Αίθουσα και προγράμματα για την προαγωγή του σκάκι πότε θα υπάρξουν στον Βύρωνα; Ή επειδή το πνευματικό αυτό άθλημα συνήθως δεν έχει "χορηγούς" και διαφήμιση θα εξακολουθούμε κύριε Δήμαρχε να το θάβουμε;

Δ. Σουλιώτης
Μέλος της Διοίκησης του Αθλ. Ορανισμού του Δήμου Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: