Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η επόμενη περίοδος για τη "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πρέπει να ανταποκριθεί στις νέες εξελίξεις, στις νέες προκλήσεις. Ο πήχης είναι ήδη ψηλά. Όλα θα κριθούν από την πολιτική διορατικότητα και την ικανότητα να πολιτευθούμε σε βάθος χρόνου, με σωστή επικοινωνιακή παρουσία.

Φαίνεται ότι υπάρχουν περιθώρια να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία του δήμου μας, να διαμορφώσουμε πιο ελπιδοφόρους συσχετισμούς.

Η πρότασή μας για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης επεξεργάζεται και σύντομα πρέπει να ολοκληρωθεί και να κατατεθεί.

Η "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" πρέπει να ανοίξει σύντομα ένα κύκλο συζητήσεων για τις προτάσεις της, με φορείς, με κινήματα, με αυτοδιοικητικές δυνάμεις, ώστε να διαπιστωθούν οι δυνατότητες και τα εχέγγυα μιας νέας πλειοψηφίας, οι δυνατότητες για μια άλλη πολιτική στο δήμο.

Στόχος να σταματήσουμε τη συντηρητική πολιτική, να δυναμώσει η παρέμβασή μας.

Να προσπαθήσουμε λοιπόν να διαμορφώσουμε μια αυτοδιοικητική πρόταση, που θα έχει το δικό της σχέδιο για το δήμο, που θα στηρίζεται στο λαϊκό κίνημα που θα αγωνίζεται για να προωθούνται ριζικές αλλαγές στο δήμο. Μια πρόταση που θα διαμορφώνει μια νέα αυτοδιοικητική πλειοψηφία.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να μας απασχολήσει το Ποιοι- πόσοι και πώς.

Γιατί - συγχωρήστε με- έτσι όπως πάμε παίρνουμε το σαμάρι πριν το γάιδαρο.

Λάβετε υπ' όψιν ότι το εκλογικό σώμα , ιδιαίτερα στις δημοτικές εκλογές είναι απρόβλεπτο. Δεν απαντά σε κομματική παραταξιακή λογική- είναι ρευστό . Δεν θα είναι ίδιο με τις βουλευτικές εκλογές ή τις δημοτικές του 2006. Είναι και λίγο σε κατάθλιψη με τα αδιέξοδα και την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει.

Δε γνωρίζει πολιτικά μαθηματικά, αμφισβητεί τα εκλογικά μαγειρέματα και αμφιβάλλει για τη βιωσιμότητα- επιτυχία προαποφασισμένων πλειοψηφιών.

Προσωπικά ονειρεύομαι να ξαναπάρουμε στα χέρια μας το δήμο. Γιατί μπορούμε να φέρουμε τα "πάνω κάτω" στην πόλη. Γιατί η πρότασή μας ξεπερνάει τα όρια της απλής διαχείρισης.

Μπορούμε αν συνεχίσουμε με σθένος- συγκρότηση- συνοχή.

Ζητάω πολλά; 'Οχι. Πρέπει όμως να είμαστε πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: