Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"

Η «Στάση Βύρωνα» οργανώνει την προσεχή Δευτέρα 30/3 και ώρα 6.30 το απόγευμα, στο Στέκι Νεολαίας, στο Ταπητουργείο, δημόσια συζήτηση για το νέο Π.Δ Σουφλιά περί προστασίας του Υμηττού και τους νέους αυτοκινητόδρομους.

Με το Π.Δ Σουφλιά περί προστασίας του Υμηττού και τους αυτοκινητόδρομους, ακυρώνεται ο δασικός χαρακτήρας του Υμηττού, κατακερματίζονται οι ζώνες προστασίας α΄ και β΄, νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα και μπαίνουν οι βάσεις της εμπορευματοποίησής του.

Υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή όλων είναι ισότιμη, μεταξύ των καλουμένων φορέων, σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος στην παραπάνω εκδήλωση και να μιλήσετε σ’ αυτήν.

Κρίναμε αναγκαία την οργάνωση αυτής της δημόσιας συζήτησης και την ανταλλαγή απόψεων ώστε να εξασφαλισθεί από κοινές θέσεις η αντιμετώπιση της επίθεση της κυβέρνησης και του ΥΠΕΧΩΔΕ και οι βαριές συνέπειες από τους νέους αυτοκινητόδρομους στα οικοσυστήματα των ορεινών όγκων του Υμηττού, τα δάση, τους γειτονικού Δήμους, το περιβάλλον γενικότερα και τα δικαιώματα των πολιτών.

Ας σημειωθεί ακόμα ότι, στον Βύρωνα, σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται: το «Αισθητικό Δάσος Καισαριανής», ο Κουταλάς και η περιοχή Σακέτα ενώ διατηρείται το ομώνυμο στρατόπεδο και ταυτόχρονα επιχειρείται η νομιμοποίηση των περισσότερων παράνομων χρήσεων γής στις ζώνες προστασίας του Υμηττού .

Με τιμή

Η «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: