Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ

Με επίκεντρο τα προβλήματα της εκπαίδευσης και ειδικά τη Σχολική στέγη στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία του Βύρωνα,αντιπροσωπεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" αποτελούμενη από τους Κ.Σταθόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της Παράταξης, Σ.Παπαμιχαήλ,Λ.Μπαρτζώκα,Κ.Τσιάκαλο και Γ.Κατωπόδη, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα, με την πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ Δ.Δριμάλα και τα μέλη του Δ.Σ. Α.Κλιάφα και Μ.Μιλτσιάκο.
Κοινή διαπίστωση και των δύο αντιπροσωπειών είναι ότι το πρόβλημα της σχολικής στεγης στο Βύρωνα είναι εκρηκτικό. Σε μια πόλη σαν τον Βύρωνα που σχεδόν σε είκοσι χρόνια διπλασιάστηκε ο πληθυσμός του, ένα μόνο κτήριο προστέθηκε στα υπάρχοντα παλιά δημοτικά σχολεία.
Ο Σύλλογος των Δασκάλων μας ενημέρωσε ότι τα νήπια που φοιτούν στο Βύρωνα είναι 500 περίπου, ενώ τα προνήπια μόνο 65, που σημαίνει ότι 430 περίπου προνήπια έμειναν έξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία, τη στιγμή μάλιστα που η φοίτηση τους είναι υποχρεωτική και πήγαν σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς,επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προυπολογισμό απο τον 5ο κιόλας χρόνο τους.
Συμφωνήσαμε και θα αγωνισθούμε μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς ώστε να δημιουργηθούν νέες αίθουσες στα νηπιαγωγεία που να καλύπτουν ολα τα παιδιά του Βύρωνα.

Ενημερωθήκαμε ακόμη για τα μεγάλα κτηριακά προβλήματα των σχολικών κτηρίων των δημοτικών. Συμφωνήσαμε για την ανάγκη ανέργεσης νέων κτηρίων και δεσμευθήκαμε, αφού ανταλλάξουμε σκέψεις και προτάσεις να κάνουμε ολοκληρωμένη πρόταση και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στο Λαό του Βύρωνα ώστε να γίνουν άξονες διεκδίκησης.
Στη συνάντηση τέθηκαν ακόμη και ανταλλάχθηκαν απόψεις για : την ένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην εκπαιδευτική διαδικασία, την υγιεινή και ασφάλεια, την αξιοποίηση των σχολικών αυλών απο τα παιδιά με δραστηριότητες το απόγευμα, για την έλλειψη φύλαξης των σχολείων το απόγευμα και το βράδυ, για το πράσινο μέσα στα σχολεία, την αναγκαιότητα αύξησης των δαπανών για την παιδεία, την αναγκαιότητα ύπαρξης υποδομών και πολλά ακόμη ζητήματα που άπτονται της σχολικής ζωής των παιδιών μας.
Η επικοινωνία μας με όλους τους φορείς της εκπαιδεύσης θα συνεχισθεί θεωρώντας ότι στην Ελλάδα και στο Βύρωνα του 2008, τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερα σχολειά,αξίζουν τελικά καλύτερη ΠΑΙΔΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: