Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ": ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ "ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ" ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ο Κ.ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ

Βύρωνας 02/10/2013

Η ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση, τη χειρότερη που γνώρισε μεταπολιτευτικά. Οι επιλογές της Σαμαροβενιζελικής κυβέρνησης να στηρίξει τις επιταγές της τρόικας  οδηγούν σε φτωχοποίηση τον λαό. 
Τα λαϊκά στρώματα έχασαν και εξακολουθούν να χάνουν τα εισοδήματά τους, η ανεργία εκτινάσσεται σε πρωτοφανή επίπεδα, η οικονομία ακολουθεί καθοδικό σπιράλ θανάτου, η κοινωνία αποσυντίθεται, οι θεσμοί διαλύονται. 
Οι συνθήκες ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας αλλάζουν δραματικά. Κοινωνικές δομές συγχωνεύονται στο όνομα της αξιοπιστίας της χώρας και της τήρησης των μνημονιακών δεσμεύσεων. 
Εκατοντάδες άποροι συμπολίτες μας  στοιβάζονται καθημερινά στην Υπηρεσία ΠΡΟΝΟΙΑΣ , η οποία  βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού (παλιά νομαρχία) προκειμένου να βγάλουν «βιβλιάρια υγείας της πρόνοιας».
Μετά από πρόταση  στην ΚΕΔΕ από τον κ.Σπύρο Τζόκα  το διοικητικό  Συμβούλιο της αποφάσισε η υπηρεσία αυτή να περιέλθει στους δήμους μαζί με το αναγκαίο προσωπικό την οικονομική στήριξη. Το Υπ. Εργασίας εξέδωσε αντίστοιχη εγκύκλιο η οποία καλεί τους Δήμους να αναλάβουν την εν λόγο αρμοδιότητα.
Με παρέμβαση της “ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ” και του «Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα», το θέμα αυτό ήρθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 30/09/2013.
Η αρχική συζήτηση επί της αίτησης αυτής χαρακτηρίσθηκε από την απαράδεκτη άρνηση του δημάρχου να συζητηθεί ως «έκτακτο θέμα» (παρά και τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και των Επιχειρήσεων» κ. Δημήτρη Σάρολα), προφασιζόμενος ότι το «Γραφείο Δημάρχου» και η «Κοινωνική Υπηρεσία» ενεργούν ικανοποιητικά σε "ειδικές" περιπτώσεις ... όταν αυτές προκύπτουν.
Η πραγματικότητα διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Δημάρχου αφού σαν «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» έχουμε δεχθεί πολλές καταγγελίες από δικαιούχους ότι η «Κοινωνική Υπηρεσία» τους παραπέμπει στην Λ. Αλεξάνδρας.
Ο δήμαρχος κατά την προσφιλή του τακτική, για άλλη μια φορά προσπάθησε να μας πείσει για το «θεάρεστο» κοινωνικό του έργο το οποίο από ότι φαίνεται είναι στο μυαλό του.
Ως «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» πιστεύουμε ότι, σε μια κοινωνία όπου η ανεργία και η φτώχεια καλπάζουν με αυξητικό ρυθμό, η οικονομική εξαθλίωση των μημονίων οδηγεί τους πολίτες να αναζητούν «επίδοξους» σωτήρες, η Δημοτική αρχή πρέπει να έχει ως βασικότερο καθήκον την εξυπηρέτηση των κοινωνικών προβλημάτων και την υπεράσπιση των κοινωνικών δομών.
Καλούμε την δημοτική αρχή να διαισθανθεί τις ευθύνες της και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των άνεργων και των άπορων συνδημοτών μας.


Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ"
Ημερομηνία: 02/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: