Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μέτωπο "Παιδεία": Απεργίες αποφασίζουν οι καθηγητές - Απόφαση για απεργία διαρκείας από την Γ. Σ. καθηγητών της Ζ' ΕΛΜΕ

Θρυαλλίδα εξελίξεων το νομοσχέδιο για το "νέο Λύκειο", που υψώνει νέους φραγμούς στη μόρφωση. 
Οι μνημονιακές πολιτικές συρρίκνωσης και υποβάθμισης της Εκπαίδευσης έχουν δημιουργήσει κλίμα αναβρασμού, με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου. 
Οργή και αγωνιστική διάθεση ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών, που συνεχίζονται και σήμερα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα το κλίμα αναμένεται να επιβαρυνθεί περαιτέρω καθώς εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το "νέο Λύκειο", που απομακρύνει τους μαθητές από το σχολείο.

Με μεγάλη συμμετοχή καθηγητών διεξήχθη χθες Πέμπτη 5/9/13 στο 2ο Λύκειο Υμηττού η έκτακτη Γ.Σ της Ζ΄ ΕΛΜΕ που περιλαμβάνει τα Γυμνάσια και Λύκεια Καισαριανής - Βύρωνα - Υμηττού και Ηλιούπολης. Στη συνέλευση συμμετείχαν πάνω από 250 καθηγητές,όπου μέσα σε καλό και αγωνιστικό κλίμα αποφάσισαν απεργία διαρκείας με 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. 
Πιο συγκεκριμένα η απόφαση που πάρθηκε μετά από κοινή πρόταση των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ είναι η εξής:
  1. Προχωράμε σε απεργία διαρκείας από τις 16 Σεπτέμβρη με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 5νθήμερων, Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση προέδρων κάθε εβδομάδα. 
  2. Σε εκλογή απεργιακών επιτροπών από τις Γενικές Συνελεύσεις και κεντρικής απεργιακής επιτροπής, για την οργάνωση της υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων. 
  3. Σε δημιουργία απεργιακού ταμείου αλληλεγγύης. 
  4. Σε συντονισμό του αγώνα μας με μαθητές, γονείς, εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σχεδιασμό της κοινής δράσης με συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις κλπ. 
  5. Περιφρουρούμε την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και την πιστή μεταφορά τους στη ΓΣ Προέδρων 
Υπερψηφίστηκε ακόμη πρόταση για δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης στους συναδέλφους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Παραθέτουμε τις ψήφους που πήραν οι προτάσεις των παρατάξεων που έχουν ως εξής:
  • 5θήμερη (ΣΥΝΕΚ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ):              126 ψήφοι 
  • 48ωρη ΠΑΜΕ:                                           20 ψήφοι 
  • 48ωρη ΔΑΚΕ:                                             2 ψήφοι 
  • 3 προτάσεις για ανοιχτά σχολεία:                 26 ψήφοι. 
Η τελική απόφαση για την απεργία του κλάδου των καθηγητών θα ληφθεί την Δευτέρα 9/9/13 στην συνέλευση των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ,με βέβαιη όμως την υπερψήφιση της παραπάνω πρότασης καθώς ήδη το πασοστό των ΕΛΜΕ που αποφάσισαν ξεπερνάει το 66%,που απαιτείται από το καταστατικό της ΟΛΜΕ.  


Πηγή: Ζ΄ ΕΛΜΕ
Ημερομηνία: 06/09/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: