Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ. ΒΥΡΩΝΑ: Αίτημα για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο


Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με αίτημα τους προς τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Χαρδαλιά, ζητάει το σωματείο εργαζομένων του δήμου προκειμένου να συζητήθει το αίτημα των εργαζομένων στα ΝΠΔΔ για ενσωμάτωση τους στον δήμο. Παρακάτω το σχετικό αίτημα: 
 
 Βύρωνας 27 Ιουνίου 2013
Προς: Το Δήμαρχο Βύρωνα κ. Χαρδαλιά

Κοιν: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου,
          Δημοτικές Παρατάξεις.
          Συμπαραστάτη του Δημότη.

κ . Δήμαρχε,

Το Δ.Σ. του σωματείου μας εκφράζοντας το αίτημα όλων των εργαζομένων στα ΝΠΔΔ του Δήμου όπου ζητάνε την ενσωμάτωση τους στο Δήμο σας ζητάμε να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα αυτό.

κ. Δήμαρχε,

Ιδιαίτερα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τον ανασχηματισμό και τις δηλώσεις για την επιτάχυνση των μέτρων για συγχωνεύεις, καταργήσεις οργανισμών και απολύσεις εργαζομένων, αντιλαμβάνεστε ότι καθίσταται επιτακτική άμεση ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό στο Δήμο, με στόχο τη διασφάλιση της λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών που έχουν ιδιαίτερη κοινωνική σημασία αλλά και τη διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων.
Πιστεύουμε κ. Δήμαρχε ότι επιφυλάξεις, αντιρρήσεις, εμμονές που έχουν εκφραστεί γύρω από το αίτημα αυτό των εργαζομένων, πρέπει πλέον να ξεπεραστούν θετικά μπροστά στο κίνδυνο του κλεισίματος των Ν.Π. και της απόλυσης των εργαζομένων. Εξάλλου όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει μόνο όφελος θα προκύψει για το Δήμο από την ενσωμάτωση των Ν.Π και των εργαζομένων σε αυτόν. Ιδιαίτερα μετά και την κατάθεση του αιτήματος για έγκριση ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των Ν.Π. του Δήμου πιστεύουμε ότι μπορεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ενσωμάτωσή τους στο Δήμο.
Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας και θα συγκαλέσετε σε συνεργασία με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δημοτικό συμβούλιο. Εάν δε θελήσετε να πάρετε αυτή την πρωτοβουλία είμαστε υποχρεωμένοι να απευθυνθούμε στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και να τους ζητήσουμε σύμφωνα με το νόμο να ζητήσουν αυτή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εάν και αυτό δε γίνει κατορθωτό θα καλέσει το σωματείο μας όλους τους δημοτικούς συμβούλους σε συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό.
Πιστεύουμε όμως ότι συμμεριζόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης θα συγκαλέσετε δημοτικό συμβούλιο και ελπίζουμε ότι τελικά θα παρθεί απόφαση προς όφελος του Δήμου, της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Το Δ.Σ.

Πηγή: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ. ΒΥΡΩΝΑ
Ημερομηνία: 27/06/2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια: