Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Κατανομή τακτικής επιχορήγησης Ιουνίου στους δήμουςΕκταμιεύεται η τακτική επιχορήγηση των δήμων για το μήνα Ιούνιο, συνολικού ύψους 143 εκ. ευρώ, που αφορά σε ΚΑΠ, ΣΑΤΑ και την πέμπτη δόση για το 2013 των παρακρατηθέντων.
Η πέμπτη δόση  ανέρχεται στα 17,8 εκ. ευρώ. Απ” αυτά παρακρατούνται 9,1 εκ. ευρώ  προκειμένου να καλυφθούν οφειλές δήμων προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Από τα 9,1 εκ. ευρώ τα 6,9  εκ. θα κατευθυνθούν στο λογαριασμό του προγράμματος ΑΚΣΙΑ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η παρακράτηση στο εξής γίνεται σε 43 ισόποσες δόσεις ενώ στους Δήμους των οποίων οι παρακρατηθέντες πόροι είναι περισσότεροι από την ειδική επιχορήγηση εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τρίτους, θα τους αποδίδεται κανονικά κάθε μήνα η διαφορά.
Να σημειωθεί ότι δε θα γίνεται παρακράτηση ως προς την ειδική επιχορήγηση που θα λάβουν τα Νομικά Πρόσωπα που μετέχουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης. 

ΥΓ: Σύμφωνα με τα παραπάνω το ποσό των 81.896,22€ που ααντιστοιχούν στον δήμο Βύρωνα (γραμμή 35 θα παρακρατηθούν για συμψηφισμό βάση του ΑΡΘΡΟΥ 2 ΤΟΥ Ν.4079/2012 ΙΟΥΝΙΟΥ. Θα μπορούσε να μας εξηγήσει ο κ. δήμαρχος τι γίνεται με αυτά τα χρήματα και γιατί συμψηφίζονται ?Πηγή: localit.gr
Ημερομηνία: 04/06/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: