Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ: ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Ανακοίνωση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας "Στάση Βύρωνα"

Όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, μετά από επερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ.Φωτίου εντάχθηκε προς εκποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ έκταση 99 στρεμμάτων στην οποία ανήκει το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, κυριότητας του ΟΣΚ και του Ελληνικού Δημοσίου.

Η εκτέλεση 200 κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944 έχει αναδείξει τον χώρο αυτό σε χώρο ιστορικής μνήμης. Η απόφαση για την  εκποίηση του από την τρικομματική κυβέρνηση δείχνει  το μέγεθος της αναλγησίας και της απόλυτης υποταγής της αφού δεν διστάζουν να υλοποιήσουν και τις πιο ακραίες επιταγές της τρόικας.

Το Σκοπευτήριο εκτός όμως από χώρος ιστορικής μνήμης δεν παύει να είναι και χώρος αναψυχής και περιπάτου, ένας πνεύμονας πρασίνου μέσα στον οικιστικό ιστό της Καισαριανής και του Βύρωνα.

Ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος της  παραπάνω έκτασης ανήκει διοικητικά στο Δήμο Βύρωνα, από την νοητή προέκταση της οδού Αμασείας και πάνω, προς το λόφο του Αράπη και της δεξαμενής. Ο χώρος αυτός κινδυνεύει να γίνει οικόπεδα φιλέτα ή άλλες εγκαταστάσεις.

Καλούμε τον λαό του Βύρωνα, τον  Δήμο, όλες τις Δημοτικές παρατάξεις, σε συνεργασία με το λαό και τον Δήμο Καισαριανής  και τις  περιβαλλοντικές οργανώσεις να αντιταχθούμε  στο σχεδιαζόμενο έγκλημα και με αγωνιστικά να υπερασπισθούμε  την ιστορία και το περιβάλλον των συνοικιών μας.
                            

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ      

  • ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ   

ΥΓ: Κοινοποιήση σε όλα τα blog και τα site 
Πηγή: Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"
Ημερομηνία: 27/05/2013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: