Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Ν.Π.Δ.Δ. “ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΧΟΡΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΚΑΙ ΡΑΫΜΟΝΔΟΥ ΝΤΑΝΚΑΝ”: Υποβάθμιση του Νομικού Προσώπου από την δημοτική αρχή του Δήμο Βύρωνα

Παρακάτω ακολουθεί η προγραμματισμένη τοποθέτηση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Στάση Βύρωνα» στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 14/03/2013 και αφορούσε το θέμα "έγκριση προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου Ντάνκαν", που όμως δεν ακούστηκε ποτέ διότι το Συμβούλιο έπρεπε να τελειώσει σε μισή ώρα για λόγους ανωτέρας βίας. 

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές η συζήτηση για τον προϋπολογισμό ενός νομικού προσώπου ή του ίδιου του Δήμου δεν μπορεί να είναι μία τυπική συζήτηση ή ένα λογιστικό φύλλο αλλά πρέπει να έχει απολογισμό και στόχους. Αυτό δε απαιτεί μια βαθιά και ουσιαστική πολιτική συζήτηση. Η Δημοτική Αρχή σε μόνιμη βάση κάνει ακριβώς το αντίθετο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλοι οι προϋπολογισμοί δίνονται στο παρά πέντε και μετά με θράσος η Δημοτική Αρχή μας κατηγορεί ότι δεν έχουμε αντιπρόταση.

Αν θέλει να κάνει κάποιος μία αποτίμηση του έργου του Νομικού Προσώπου Ισιδώρα Ντάνκαν θα διαπιστώσει ότι λειτουργεί σαν μία απλή δημοτική σχολή χορού χωρίς ιδιαίτερες αναφορές στο πνεύμα και στις ιδέες της Ισιδώρας Ντάνκαν. Ταυτόχρονα αυτή η  Δημοτική Αρχή είναι ανίκανη να αντιληφθεί  και να αναδείξει την εμβέλεια που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο το όνομα της Ισιδώρας Ντάνκαν, να συνδεθεί με τις ομάδες φίλων της, να οργανώσει συναντήσεις, να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από διεθνείς οργανισμούς, να κερδίσει κύρος και αναγνώριση για τον Βύρωνα.

Από τα στοιχεία του προϋπολογισμού μπορούμε να δούμε τη μειωμένη επιχορήγηση από την κεντρική διοίκηση που πέρσι ήταν 44.000 ευρώ ενώ τα χρήματα που πληρώνει ο κόσμος που μαθαίνει χορό είναι 92.000 ευρώ. Ταυτόχρονα το Νομικό Πρόσωπο προχώρησε σε σύμβαση με  εταιρεία η οποία προσλαμβάνει δάσκαλους χορού και τους νοικιάζει στο Νομικό Πρόσωπο. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική που οδηγεί με γοργά βήματα προς την ιδιωτικοποίηση.

Από την άλλη το κτίριο της Ντάνκαν αντιμετωπίζει πολλά υλικοτεχνικά προβλήματα καθώς η οροφή όταν βρέχει μπάζει νερά και βάζουν κουβάδες εκεί που στάζει με αποτέλεσμα να έχει φουσκώσει το πάτωμα στη μεγάλη αίθουσα, η πίσω πόρτα καρφωμένη, τα παράθυρα σάπια, τα κλιματιστικά δεν δουλεύουν και το φωτοτυπικό χωρίς μελάνι. Μεγάλες οι ευθύνες του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν απαιτεί από την τεχνική υπηρεσία να κάνει τις απαραίτητες επιδιορθώσεις. 

Τα χρέη παρελθόντων  ετών σε προμηθευτές φτάνουν τις 76.000 ευρώ.

Η παράταξη μας θα προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

α) Ζητάμε εγγράφως από την τεχνική υπηρεσία να προχωρήσει άμεσα στην επιδιόρθωση στο κτίριο  Ντάνκαν.

β) Με έγγραφο προς το Νομικό Πρόσωπο να μας προμηθεύσει τον κατάλογο χρεών προς τους προμηθευτές.

γ) Θα επιδιώξουμε κατάθεση επερώτησης στη Βουλή με την οποία θα ζητάμε επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ημερομηνία: 26/03/2013
Δημοτική Πρωτοβουλία "Στάση Βύρωνα"


Δεν υπάρχουν σχόλια: