Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ: Ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Παγκρατίου μετάτην συγχώνευση του ΙΚΑ Βύρωνος

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

Η τρικομματική κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη σε μέτρα που συνεχώς  υποβαθμίζουν όλους τους τομείς της κοινωνικής πολιτικής. Πρόσφατο κατόρθωμα της η κατάργηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Βύρωνα και η συγχώνευση του με το αντίστοιχο του Παγκρατίου. Μόνο που αντί να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι όπως συνηθίζεται, 10 εργαζόμενοι φρόντισαν να ζητήσουν οικειοθελή μετάταξη σε άλλα υποκαταστήματα και μετατάξεις τους να γίνουν (?) άμεσα εκτελεστές από την διοίκηση προσωπικού του ΙΚΑ.


Έτσι ενώ μεταφέρθηκε στο Παγκράτι όλη η σχετική ύλη των 12.000 ασφαλισμένων, μόνο ένα μικρό μέρος από τους εργαζόμενους μεταφέρθηκε, για την ακρίβεια 10 από τους 19 που ήταν πριν την συγχώνευση. Το ΙΚΑ Παγκρατίου πριν την συγχώνευση είχε μείνει με 25 υπαλλήλους από τους 50 που υπήρχαν με αποτέλεσμα να υπάρχει πλημελής εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του. Το πρόβλημα αυτό οξύνεται μετά την συγχώνευση του ΙΚΑ Βύρωνος όπου καλούνται 34 εργαζόμενοι να διεκπερεώσουν εκκρεμότητες ασφαλισμένων από Βύρωνα, Καισαριανή και Παγκράτι και έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία, τις καθυστερίσεις και την έντονη δυσαρέσκεια των ασφαλισμένων.


Η Στάση Βύρωνα με γνώμονα την αλληλεγγύη ανάμεσα στους ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους καταγγέλλει την αντικοινωνική αυτή ενέργεια της διοίκησης του ΙΚΑ όπου με μικροκομματικά κριτήρια ενέκρινε αυτές τις μεταθέσεις, ενέργεια που στρέφεται κατά των ασφαλισμένων της περιοχής μας και κατά των  άλλων εργαζομένων που παραμένουν στο ΙΚΑ Παγκρατίου.
Συμπαραστεκόμαστε στις προσπάθειες των εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες, όπως άλλωστε τους δηλώσαμε στην συνέλευση που έκαναν την Τρίτη 5/2 το μεσημέρι όπου και παραβρεθήκαμε.

Καλούμε τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Χαρδαλιά να μην αδρανήσει άλλο, όπως έκανε μέχρι σήμερα και να καλέσει άμεσα συγκέντρωση δημ. παρατάξεων, δημ. συμβούλων και όλων των μαζικών φορέων του Βύρωνα και σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής και τους εργαζόμενους του ΙΚΑ, να διεκδικήσουμε όλοι μαζί και με μαζικό τρόπο:

  • Την ανάκληση των μετατάξεων των 10 διοικητικών εργαζομένων του ΙΚΑ.
  • Την ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του διοικητικού του ΙΚΑ    Βύρωνα

  • Την πρόσληψη εργαζομένων ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά που προκύπτουν και από τις συνταξιοδοτήσεις.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία "ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ" συνεπής στην προσπάθεια της για την στήριξη των κοινωνικών δομών και ειδικά στο χώρο της Υγείας θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να ενημερώσει τον κόσμο του Βύρωνα για αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις.                       ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

                                                                                                      

Βύρωνας  07/02/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: