Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Ανοικτή Πρωτοβουλία φορέων και πολιτών Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ 2011Ανακοίνωση «Ανοικτής Πρωτοβουλίας φορέων & πολιτών ενάντια στα χαράτσια»
Ημερομηνία 16/01/2013  
 
Στην τακτική συνάντηση της «Ανοικτής Πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια» καταλήχτηκε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα ειδοποιητήρια που έστειλε η ΔΕΗ για τις οφειλές του χαρατσιού του 2011 ότι :
Ακολουθούμε την ίδια τακτική, που είχαμε ακολουθήσει οι περισσότεροι, με το χαράτσι αλληλεγγύης και δεν έβλαψε κανένα, δηλαδή

  • Αφήνουμε το χρέος να γίνει ληξιπρόθεσμο.
  • Δεν σπεύδουμε να πληρώσουμε μέχρι τις 31/1.

Σύντομα θα βγει υπουργική απόφαση για διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως ήδη εξαγγέλθηκε. 
Αφού ανακοινωθεί η ημερομηνία που ξεκινούν οι διακανονισμοί, μετά μπορεί ο καθένας να κάνει διακανονισμό για πληρωμή με δόσεις  στην εφορία και να συνεχίσει τη μη πληρωμή, χωρίς να  επιβαρύνεται με τόκους για όλο το ποσό, παρά μόνο στις ληξιπρόθεσμες δόσεις.
Αν κάποιος χρειάζεται φορολογική ενημερότητα πληρώνει μόνο ότι έχει λήξει και μπορεί να αφήνει τις άλλες δόσεις απλήρωτες. 

Δεν φοβόμαστε, δεν ισχύουν περί πλειστηριασμών και άλλα που ακούγονται για να φοβίσουν τον κόσμο. Όσο για κατασχέσεις, δεν γίνονται έτσι απλά, προηγείται τρέξιμο χρόνου ληξιπρόθεσμης οφειλής και μετά ακολουθεί προειδοποίηση κατάσχεσης κ.α., που μπορούν αν γίνουν να ανακοπούν.
Δεν χωράει ούτε απογοήτευση ότι δεν καταφέραμε κάτι, ούτε πανικός ότι μας εντόπισαν να τρέξουμε να πληρώσουμε, γιατί θα έχουμε επιβάρυνση με τόκους ή κατασχέσεις. 

Η μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού έδειξε ότι μπόρεσε να ακυρώσει την εκβιαστική διάταξη για διακοπές ρεύματος για αυτό και να περιορίσει το χαράτσωμα μέσω λογαριασμών στα 2  χρόνια. Κάθε καθυστέρηση πληρωμής λειτουργεί σε βάρος των κυβερνητικών σχεδίων. 
Η ανυπακοή συνεχίζεται και η προσωπική στάση του καθένα θα κρίνει πολλά. 
Η φοροληστεία του λαού μόνο με ανυπακοή, αγώνα, ανατροπή μπορεί να πάρει τέλος.

Συλλογικά ως Πρωτοβουλία θα  κάνουμε παράσταση στη διευθύντρια της ΔΟΥ Βύρωνα και θα ζητάμε όσοι μπορούν και μετά την απόφαση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, να ζητήσουν διακανονισμό και να εξυπηρετηθούν με 48 δόσεις πληρώνοντας μικρή δώση ανά μήνα. 


«Ανοικτή Πρωτοβουλία φορέων & πολιτών Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια»

Δεν υπάρχουν σχόλια: