Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ Κου ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΝΑ ΜΗΝΥΣΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ Κου  ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΝΑ ΜΗΝΥΣΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Σε μία πρωτοφανή ενέργεια για τα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας, προχώρησε ο δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς,  με απόφαση που πήρε η επιτροπή για τον διαγωνισμό ενοικίασης των αναψυκτηρίων, να εκφοβήσει με απειλές μηνύσεων, πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για την προσπάθεια που γίνεται να ιδιωτικοποιηθούν τα αναψυκτήρια του Δήμου μας. Για πρώτη φορά ο κος Δήμαρχος προσπαθώντας να αξιοποιήσει τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας - πολιτικού χώρου που ανήκει ιδεολογικά –προσδιορίζει και την πολιτική προέλευση των πολιτών αυτών, αναφέροντας ότι ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί την απαράδεκτη περιρρέουσα επιχειρηματολογία «των δύο άκρων», έντρομος και χάνοντας την ψυχραιμία του, μπήκε και αυτός στην ομάδα των πολιτικών, που όταν δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα απέναντι στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των πολιτών, καταφεύγουν στην λάσπη. Και μάλιστα σε μια πόλη σαν τον Βύρωνα με δημοκρατικές και αντιστασιακές παραδόσεις, που τέτοια φαινόμενα τα είχε βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Κατά τα άλλα θέλει να παριστάνει τον νέο πολιτικό με βασικό του ψεύτικο σύνθημα το «όλοι μαζί».

Φαίνεται όμως ότι δεν είναι τυχαία όλα αυτά.  Επειδή θέλει να εφαρμόσει πιστά  τις επιταγές του μνημονίου για τους Δήμους, ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και με τα γήπεδα και γενικά να υιοθετήσει την  κατεύθυνση του ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας. Και για να το κάνει αυτό χρειάζεται να λασπολογεί και να απειλεί όποιον πάει κόντρα στις επιδιώξεις του. Επιστρατεύει τον αυταρχισμό, την αστυνομία και τις μηνύσεις, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους πολίτες  και να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της πόλης μας.   
                                                                                                                            
Σε ότι μας αφορά, δηλώνουμε δημόσια, ότι δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσει και με πολιτικό τρόπο θα υπερασπισθούμε τη δημόσια και δημοτική περιουσία. Τη στιγμή που η πόλη έχει άμεση ανάγκη από δημόσιους χώρους πολιτισμού και αλληλεγγύης, την στιγμή που φαίνεται ότι θα ξενοικιαστεί και ο χώρος του κινηματογράφου της Ν. Ελβετίας (Λουϊζα), η μόνη λύση είναι τα συγκεκριμένα αναψυκτήρια να παραμείνουν στην χρήση των πολιτών. Αυτό είναι το θέμα, ας  απαντήσει  σε αυτό, τα δε περί μηνύσεων που τις έχει πλέον καραμέλα στο στόμα του να τα αφήσει, γιατί έχει γίνει γραφικός.  

Τον καλούμε  να σκεφθεί, χωρίς να χάνει την ψυχραιμία του, τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και να ακούσει τη φωνή των πολιτών, αξιοποιώντας τη δημόσια περιουσία προς όφελος των πολιτών, του πολιτισμού και της αλληλεγγύης.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ Κ.ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

Παρακάτω παραθέτουμε το πλήρες κείμενο με τίτλο "ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ-ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 30ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012"
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βύρωνας 30 Νοεμβρίου 2012
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αρ. Πρωτ.: 30477

ΑΔΑ: Β45ΑΩ9Ε-ΘΙ9__

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ-ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 30ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Σήμερα την 30η Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή του έτους 2012 και ώρα 10:00 π.μ., συνήλθε, κατόπιν προσκλήσεως του κ. Προέδρου αυτής, σε έκτακτη συνεδρίαση η Επιτροπή Δημοπρασίας για την εκμίσθωση Ακινήτων του Δήμου Βύρωνα, όπως τούτη έχει νομίμως εκλεχθεί με την υπ. αρ. 290/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βύρωνα, στο γραφείο του Προέδρου αυτής, κου. Ν. Χαρδαλιά, προκειμένου να λάβει απόφαση για το παρακάτω θέμα.
Παρόντες ήταν άπαντα τα μέλη της Επιτροπής, ήτοι ο Πρόεδρος αυτής, κ. Ν. Χαρδαλιάς, καθώς και τα μέλη κ.κ. Κων/νος Ζούμπος και Πετρούλα Μπαστέα.
Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία και συνεπώς η Επιτροπή βρέθηκε να συνεδριάζει νόμιμα, ο κ. Πρόεδρος λαβών το λόγο, υπενθυμίζει στα μέλη της Επιτροπής ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής, με ημερομηνίες την 15η Νοεμβρίου 2012 και 21η Νοεμβρίου 2012 αντίστοιχα, με σκοπό την διεξαγωγή των δημοπρασιών για την εκμίσθωση
του Δημοτικού Περιπτέρου – Αναψυκτηρίου στην Παιδική Χαρά Ν.Ελβετίας και του Δημοτικού Περιπτέρου – Αναψυκτηρίου στο Πάρκο Ανάληψης αντίστοιχα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίσθηκαν αυτοβούλως στον τόπο συνεδριάσεως της Επιτροπής και τόπο διεξαγωγής των δημοπρασιών, με αποτέλεσμα η μεν πρώτη συνεδρίαση, αφορώσα στην εκμίσθωση του περιπτέρου που βρίσκεται στην Παιδική Χαρά Ν. Ελβετίας να ξεκινήσει με σημαντική καθυστέρηση, αφού μεγάλος αριθμός των προαναφερομένων ατόμων εισέβαλε παρανόμως στο γραφείο όπου ελάμβανε χώρα η συνεδρίαση κι εμπόδισε αυθαίρετα την έναρξη της συνεδριάσεως αλλά και την ομαλή προσέλευση των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στην δημοπρασία αυτή, η δε δεύτερη συνεδρίαση, εν τέλει, ματαιώθηκε, αφού ακόμα μεγαλύτερος της πρώτης συνεδριάσεως αριθμός προσώπων των ίδιων πολιτικών χώρων,
αυθαιρέτως, απέκλεισε τόσο το γραφείο όπου θα ελάμβανε χώρα η συγκεκριμένη συνεδρίαση και δημοπρασία, όσο και το μοναδικό διάδρομο από τον οποίο θα μπορούσε να είχε πρόσβαση ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος ώστε να συμμετάσχει στην δημοπρασία αυτή.
Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν ο προπηλακισμός των μελών της Επιτροπής, ο αποκλεισμός του χώρου διεξαγωγής της δημοπρασίας, η, εκ των πραγμάτων, αδυναμία φυσικής προσέγγισης του χώρου από τρίτους- ενδιαφερόμενους. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης χρειάστηκε η επέμβαση δυνάμεων του Αστυνομικού Τμήματος του Βύρωνα και δυνάμεων της Άμεσης Δράσης,
προκειμένου να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα των μελών της Επιτροπής και η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου.
Ενόψει όλων των ανωτέρω, καθώς και του γεγονότος ότι αναφορικά με τη συνεδρίαση της 5ης Δεκεμβρίου 2012, η οποία αφορά στη διεξαγωγή της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του περιπτέρου που βρίσκεται στο Άλσος Αγίας Τριάδας, ήδη το ανωτέρω ‘’μόρφωμα’’ πολιτών (το οποίο αυτοαποκαλείται “Κοινωνικό και Πολιτιστικό Στέκι” κι έχει προχωρήσει σε παράνομη
κατάληψη του χώρου του Αναψυκτηρίου) έχει εξαγγείλει μέσω αφισών και δελτίων τύπου, σειρά κινητοποιήσεων, καλώντας σε συγκέντρωση στο χώρο που έχει ορισθεί η διεξαγωγή της δημοπρασίας, παρίσταται άμεση κι αδήριτη ανάγκη αναβολής της νομίμως ορισθείσας ημερομηνίας διεξαγωγής της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του περιπτέρου-αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του Άλσους Αγίας Τριάδας, στα διοικητικά όρια του ημετέρου Δήμου, ήτοι της 5ης Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν επεισόδια εις βάρος των μελών της Επιτροπής, όπως αυτά που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας
δημοπρασίας (η οποία κι, εν τέλει, εξ αυτού του λόγου, ματαιώθηκε) κι αφετέρου να
ενημερωθούν άπαντες οι συναρμόδιοι φορείς καθώς κι ο αρμόδιος Εισαγγελέας, έτσι ώστε, κατά την διεξαγωγή της νέας, μετά και την (εφόσον αποφασισθεί τελικά από την Επιτροπή) μετ’ αναβολή συνεδρίαση, να έχει διασφαλισθεί η ομαλή διεξαγωγή αυτής, η δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης των ενδιαφερομένων, καθώς κι η άμεση αντιμετώπιση φαινομένων και συμπεριφορών που φέρουν ποινικώς κολάσιμο χαρακτήρα.

Ενόψει των ανωτέρω, ο κος Πρόεδρος της Επιτροπής, θέτει προς ψήφιση τα παρακάτω ζητήματα:

1. Λήψη απόφασης περί αναβολής επί δεκαπενθήμερο της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του περιπτέρου επί του άλσους Αγίας Τριάδας κι ορισμού νέας ημερομηνίας.

2. Ενημέρωση απάντων των αρμοδίων φορέων καθώς και των Εισαγγελικών Αρχών, αναφορικά τόσο με την διερεύνηση τυχόν διάπραξης ποινικών αδικημάτων, κατά την διάρκεια διεξαγωγής των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, όσο και με την διαφύλαξη της ομαλής διεξαγωγής της νέας δημοπρασίας, της δυνατότητας απρόσκοπτης προσέλευσης και συμμετοχής των όποιων ενδιαφερομένων στη νέα αυτή συνεδρίαση, αλλά και της σωματικής ακεραιότητας των μελών της Επιτροπής.

Η Επιτροπή αφού άκουσε την, ως άνω, εισήγηση του Προέδρου αυτής και μετά από διαλογική συζήτηση,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Την αναβολή της συνεδριάσεως της Επιτροπής για την διεξαγωγή της δημοπρασίας που αφορά στην εκμίσθωση του περιπτέρου που βρίσκεται στο Άλσος Αγίας Τριάδας, όπως τούτη είχε οριστεί για την 5η Δεκεμβρίου 2012 και τον ορισμό νέας ημερομηνίας, η οποία θα είναι η 20η Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη κι ώρα 11:00 π.μ.

2. Να προβεί σε έγγραφη ενημέρωση αναφορικά με όλα τα ανωτέρω, του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, καθώς και σε υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέως, προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν ποινικών αδικημάτων, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Επιτροπής, που έλαβαν χώρα την 15 Νοεμβρίου 2012 και 21 Νοεμβρίου 2012.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος, η παρούσα συνεδρίαση λύεται.
Σε βεβαίωση των παραπάνω συντάχθηκε και υπογράφεται το παρόν πρακτικό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΖΟΥΜΠΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΜΠΑΣΤΕΑ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ &
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΔΑ: Β45ΑΩ9Ε-ΘΙ9__
Δεν υπάρχουν σχόλια: