Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ ΗΡΘΕ...Έντρομος ο δήμαρχος κ.Χαρδαλιάς από την λαϊκή αντίδραση, τη μαζικότητα και το πλήθος των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση του να ξεπουλήσει στους ιδιώτες μαγαζάτορες τα δημοτικά αναψυκτήρια και ειδικά τη Λαμπηδόνα, συνεδρίασε βαθειά χαράματα στις 7.30 το πρωί  την επιτροπή διαγωνισμών του Δήμου και έβγαλε άγονο το διαγωνισμό που ήταν προγραμματισμένος για τις 11πμ.
Έτσι το τεράστιο πλήθος νεολαίας και πολιτών που βρέθηκε στο Δημαρχείο από τις 10 το πρωί (μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Δ. Στρατούλης), δεν πίστευε στα αυτιά του για την ενέργεια του Δημάρχου. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι η ενέργεια του αυτή σήμαινε ότι αναγνώρισε την πολιτική ήττα του. Θεωρώ ότι και η λύση της απευθείας ανάθεσης δεν θα επιλεγεί, διότι έχει μεγάλο ρίσκο και κανείς επιχειρηματίας δεν θα το τολμήσει, να τα βάλει με όλο τον κόσμο, προκειμένου να στήσει ένα μαγαζί.
Πρόκειται κατά την γνώμη μου, για μία πρώτη νίκη του κινήματος που αναπτύχθηκε για την υπεράσπιση των δημόσιων χώρων και της δημοτικής περιουσίας, για μία άλλη δημοτική πολιτική στην εποχή της κρίσης με πολιτισμό, με αλληλεγγύη, με διάθεση για προσφορά πολλών συλλογικοτήτων, πολιτών ανεξάρτητα από πολιτική ή κομματική ένταξη.
Η νίκη αυτή ανήκει πρώτα από όλα στην συλλογικότητα που δραστηριοποιείται στη Λαμπηδόνα κυρίως γιατί ανέπτυξε ένα πλήθος δραστηριοτήτων που αποτελεί πλούτο και παρακαταθήκη για τη νεολαία και το λαό του Βύρωνα.
Και ο δήμαρχος τι αντέταξε; Ετσιθελισμό, αυταρχισμό, στοχοποίηση  πολιτικών χώρων, απειλές για εισαγγελέα, μα πάνω απ`όλα ένα  πλήθος συκοφαντιών, ενάντια σε όλους και σε όλα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πείσει ούτε τους ίδιους τους δημοτικούς του συμβούλους.
Και τώρα ποιό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα; Πρώτα απ' όλα να βρεθούμε όλοι το Σαββατοκύριακο στη Λαμπηδόνα να ενισχύσουμε τα δίκτυα αλληλεγγύης, στο διήμερο Φεστιβάλ που διοργανώνουν, προσφέροντας  τρόφιμα, σε μια μεγάλη γιορτή που θα πανηγυρίζει ταυτόχρονα για την πρώτη νίκη. Και κατόπιν όλοι μαζί να σχεδιάσουμε νέες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ντε φάκτο αναγνώριση του ρόλου της Λαμπηδόνας που είναι: χώρος αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: