Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με την Επιτροπή Δασών και Δασοπροστασίας του Δήμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Μετά από 4 μήνες απόλυτης απραξίας, επιτέλους ανακοινώθηκε η 6η συνεδρίαση της Επιτροπής Δασών και Δασοπροστασίας του Δήμου μας, στις 31 Οκτώβρη, ημέρα λήξης της αντιπυρικής περιόδου, με θέμα τον απολογισμό της δράσης ή μάλλον της αδράνειας τόσο του Δήμου όσο και του ΣΠΑΥ για το φετινό θερμό καλοκαίρι.
           
            Η Επιτροπή ενώ ξεκίνησε τις εργασίες της με πανηγυρικό τρόπο τον περασμένο Μάρτη, με παρόντα τον Δήμαρχο να διακηρύσσει τα «οράματά» του για τη λειτουργία της Επιτροπής και για το ρόλο που θα κληθεί να παίξει στην προστασία και ανάπτυξη του Υμηττού, σταδιακά απαξιώθηκε με κύρια ευθύνη του ίδιου του κου Χαρδαλιά, καθώς ο Δήμαρχος, αν και μέλος της Επιτροπής, δεν ήταν παρών σε καμιά επόμενη συνεδρίαση.

             Ανάλογες ευθύνες έχει και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιδήμαρχος κος Μπαντής καθώς εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου και για 4 μήνες, τους πιο «καυτούς», δεν συγκάλεσε την Επιτροπή για τα τόσα εκκρεμή ζητήματα. Από τις αρχές Ιουλίου ως σήμερα και ενώ οι φωνές αγωνίας των εθελοντών δασοπυροσβεστών του Βύρωνα πληθαίνουν και τα προβλήματα συσσωρεύονται, ενώ ο ΣΠΑΥ έχει κατεβάσει ρολά, η Επιτροπή δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά ενώ ο Δήμος έδειξε ολιγωρία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Κέντρου Δασοπροστασίας.

            Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και του ΣΠΑΥ, φέτος το καλοκαίρι η αντιπυρική προστασία του Υμηττού αφέθηκε στην τύχη και στην φιλοτιμία των εθελοντών. Οι οραματισμοί και τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» δεν αρκούν για να παραχθεί έργο. Απαιτείται δουλειά και πραγματικό ενδιαφέρον για το περιβάλλον, όλο το χρόνο… κάθε μέρα...

            Ο Υμηττός είναι η ανάσα μας κι όχι το τοπίο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε επικοινωνιακά το οικολογικό μας προφίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: