Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ

Την Κυριακή 21/10/2012 πραγματοποιήθηκε στη Λαμπηδόνα (Άλσος Αγίας Τριάδας) με πρωτοβουλία του Κοινωνικού-Πολιτιστικού Κέντρου συνάντηση κατοίκων και φορέων του Βύρωνα για το κέντρο υγείας. 
Η κατάσταση στο κέντρο υγείας αναφορικά με τη λειτουργία του όσο πάει και χειροτερεύει, δεδομένου ότι είναι υποστελεχωμένο μιας και όλες οι υποσχέσεις για τοποθέτηση γιατρών μέχρι σήμερα έχουν παραμείνει υποσχέσεις. 
Το ενδιαφέρον των Βυρωνιωτών ήταν μεγάλο. Αρχικά ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας γιατρός κ. Τσάμης ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Κέντρο υγείας και ζήτησε την υποστήριξη όλων των πολιτών και φορέων του Βύρωνα για να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας, που είναι μια σημαντική και κρίσιμη υποδομή πρωτοβάθμιας προσφοράς υγείας για την περιοχή μας και όχι μόνο. 
Πήραν το λόγο πολλοί γιατροί της περιοχής και συνδικαλιστές από τον χώρο της υγείας. Στη συζήτηση παραβρέθηκε και χαιρέτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Καφαντάρη Χαρά η οποία έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση για τη λειτουργία του Κέντρου στη Βουλή αλλά δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα καμία απάντηση. 
Η συνάντηση ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη Δευτέρα προκειμένου να συντονιστούν περαιτέρω οι ενέργειες για την πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Στόχος η ενημέρωση όλης της πόλης, η αγωνιστική διεκδίκηση προς όλες τις κατευθύνσεις και η διερεύνηση της λειτουργίας του κέντρου ακόμη και με εθελοντές γιατρούς της πόλης.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα θα προσφέρει όλες της τις δυνάμεις για την πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και θα ζητήσει να συζητηθεί αλλά και να πάρει θέση και το δημοτικό συμβούλιο μιας και η Δημοτική Αρχή αποδεικνύεται εντελώς ακατάλληλη να υπερασπιστεί της δομές κοινωνικής πολιτικής της πόλης

Η δημόσια δωρεάν Υγεία είναι δικαίωμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: