Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Επίτιμος δημότης του Βύρωνα αναγορεύεται ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi


Την απόφαση να αναγορεύσει σε επίτιμο δημότη του Βύρωνα τον Ιταλό Δήμαρχο της πόλης Cava de Tirreni, Marco Galdi, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο (υπ' αριθμ. 98/2012), μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρίστου Γώγου και του Δημάρχου Νίκου Γ. Χαρδαλιά, σε ένδειξη αναγνώρισης της συμπαράστασής του προς τη χώρα μας.
Όπως είναι γνωστό, ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi ήταν ο πρώτος που δώρισε το μισθό του υπέρ της Ελλάδας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη προσφορά της χώρας μας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα, σε ειδική συνεδρίαση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο του Βύρωνα, παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της πόλης.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Γ. Χαρδαλιάς αναφέρει σε δήλωσή του: «Στον τόπο που φέρει το όνομα του μεγάλου φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, ο οποίος με το έργο του στήριξε και προέβαλε τους αγώνες αλλά και τα ιδεώδη του ελληνικού λαού, εδώ στον Βύρωνα, δεν θα μπορούσαμε παρά να αναγνωρίσουμε και να επαινέσουμε κάθε κίνηση που έχει ως στόχο να συνδράμει υπέρ της αλληλεγγύης και της υποστήριξης προς τη χώρα μας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Δεν θα μπορούσαμε παρά να αναγνωρίσουμε κάθε πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας που ανοίγει το δρόμο της συνεργασίας και της συμπαράστασης σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Αναμφισβήτητα η πρωτοβουλία του κ. Galdi αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη των φιλελληνικών του αισθημάτων, ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας σε μια περίοδο που αμφισβητείται έντονα».
«Ο φιλελληνισμός είναι ιδέα που χρειάζεται να την ενισχύσουμε ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή. Όταν οι φιλέλληνες γίνονται όλο και πιο λίγοι, οι κινήσεις όπως του καθηγητή Δημάρχου της πόλης Cava de Tirreni δημιουργούν κλίμα θετικό για τη χώρα μας. Η κλασική του παιδεία δεν τον άφησε αδιάφορο στην κατάφωρη αδικία και καταπίεση της χώρας μας εκ μέρους των ευρωπαίων και του ΔΝΤ. Το 'χαστούκι' στον εγωισμό των οικονομικών αγορών ήταν ηχηρό. Η κίνησή του ευαισθητοποίησε και άλλους Δημάρχους από την Ιταλία καθώς και πολιτιστικές οργανώσεις. Επίσης, στη Βρετανία και στην ίδια ακόμη τη Γερμανία υψώθηκαν αντίστοιχες φωνές» επισημαίνει από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Χρίστος Γώγος και προσθέτει: «Θεώρησα υποχρέωσή μου να προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη του Δήμου μας που φέρει το όνομα του πρώτου φιλέλληνα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την αποδοχή αυτή και τον περιμένουμε στην πόλη μας μια ημέρα μετά την Ημέρα του Φιλελληνισμού».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ¨ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ¨

ΑΚΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ MARCO GALDI

ΔHMAΡXOY ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ CAVA DE TIRRENI

Κύριε Δήμαρχε Μάρκο Γκάλντι

Σεβαστοί προσκεκλημένοι

Κύριοι Συνάδελφοι

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Επιτρέψτε μου εκ μέρους της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ να καλωσορίσω στην πόλη μας τον κ.Γκάλντι και να τον ευχαριστήσω για την σπουδαία συμβολική πρωτοβουλία του.

Εκτιμούμε ότι η κίνηση σας αυτή συνδέεται με τον φιλελληνισμό που αναπτύσσεται την περίοδο αυτή σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο Φιλελληνισμός αυτός , δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αλληλεγγύη που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη ως Ελληνικός Λαός.

Πολλά είναι τα προβλήματα που συσσωρεύθηκαν στη χώρα μας εξαιτίας των πολιτικών που ασκούνται εκ μέρους των κυβερνώντων μας, αλλά και των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Μαζί με τον δικό μας αγώνα , προσδοκούμε στον κοινό αγώνα και την αλληλεγγύη όλων των λαών της Ευρώπης, για να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές. Διότι η Ελλάδα είναι η αρχή, είναι το πειραματόζωο και όλοι αντολαμβάνονται ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι λαοί , ιδιαίτερα του Ευρωπαικού Νότου.

Η Αλληλεγγύη είναι μεγάλο όπλο και η δική σας πρωτοβουλία το δείχνει περίτρανα.

Σας ευχαριστούμε κ.Δήμαρχε Μάρκο Γκάλντι1 σχόλιο:

Δημήτρης είπε...

Εννοείται ότι συμφωνώ με τη στάση σας και επαυξάνω χωρίς παρεξήγηση: επίτιμος δημότης είναι, ΣΕ επίτιμο δημότη αναγορεύεται.