Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ


Επισκεφθήκαμε την Τετάρτη 07/09/11 το Κέντρο Υγείας Βύρωνα και ενημερωθήκαμε από τον μοναδικό γιατρό που παραμένει στο Κέντρο,με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του οποίου καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού, το Κέντρο εξακολουθεί να υπολειτουργεί.

Η δέσμευση του υποδιοικητή του Ιπποκράτειου,στην παράσταση διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου,που έγινε το τέλος Ιουλίου2011, μετά από δική μας πρόταση φαίνεται να προχωράει και αναμένεται να επιλεγούν επικουρικοί ιατροί με σύμβαση ενός χρόνου. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν 31 Αυγούστου και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας αρχάς Οκτωβρίου.

Το άλλο θέμα για το οποίο ενημερωθήκαμε είναι η έναρξη στο Κέντρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όπου ενώ εγκαταστάθηκε ο μηχανισμός αναμένονται οι γιατροί για να υλοποιήσουν την προσπάθεια αυτή, η οποία στην αρχή χρειάζεται κόπο και χρόνο.

Το κύριο αίτημα μας –όπως και όλων όσων εμπλέκονται με το Κέντρο Υγείας- είναι να διορισθούν 5 μόνιμοι γιατροί επιμελητές Β’, όπως ορίζεται από τον κανονισμό λειτουργίας. Μόνον έτσι το Κέντρο θα παίξει τον πραγματικό και ουσιαστικό του ρόλο που είναι όχι μόνο η συνταγογράφηση και τα μικρά έκτατα περιστατικά που προκύπτουν από την εφημερία πρωί και απόγευμα, αλλά και σε εξειδικευμένες ομάδεςτου πληθυσμού.

Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα στο Κέντρο Υγείας, να βοηθάμε τη λειτουργία του και να ενημερώνουμε τους Βυρωνιώτες για τα θετικά αλλά και για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζει.

Υ.Γ. Στο το σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να αποτιμήσουμε φόρο τιμής στην μέχρι πρόσφατα Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Βύρωνα κ.Αντύπα, πουπρόσφατα απεβίωσε, για το έργο που προσέφερε στο Κέντρο και στους κατοίκους του Βύρωνα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ»

Άκης Κατωπόδης

Ελένη Βασιλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: