Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Από τη συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βύρωνα»


Το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα, το οποίο είναι 15μελές και αποτελείται από μέλη των παρατάξεων κι από 1 μέλος του σωματείου εργαζομένων δήμου Βύρωνα.

Πρώτο θέμα στη συζήτηση ήταν ο καθορισμός των τροφείων για το έτος 2011-2012 τα οποία,σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αυξήθηκαν. Απαλλαγή έχουν τα οικογενειακά εισοδήματα έως 12000 ευρώ και ειδικές ομάδες πολιτών, όπως πολύτεκνες οικογένειες και μέλη με 67% αναπηρία, καθώς και μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα 15000 ευρώ.

Η θέση της παράταξής μας ήταν η κατάργηση των τροφείων μιας και οι πολίτες ήδη έχουν το βάρος της κοινωνικής συνεισφοράς μέσω της φορολογίας και των δημοτικών τελών.

Η φύλαξη και η εκπαίδευση των παιδιών είναι κοινωνική παροχή κι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Αντίστοιχο ήταν και το κλίμα για τον προϋπολογισμό των δημοτικών παιδικών σταθμών. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται είναι τα απλήρωτα ενοίκια και τα ανεξόφλητα τιμολόγια προμηθευτών, ενδεικτικά της κατάστασης που βρίσκεται ο δήμος Βύρωνα όσον αφορά την πληρωμή των οφειλών.

Βασισμένη στην πιο πάνω λογική για τα τροφεία και στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών που κάνουν αίτηση για τους παιδικούς σταθμούς (μόνο 580 θέσεις θα καλυφθούν) η αντιπρόσωπος της παράταξής μας καταψήφισε τον προϋπολογισμό, όπως και οι άλλες δύο αριστερές παρατάξεις.

Ορίστηκε τριμελής επιτροπή για την εγγραφή και διαγραφή των νηπίων. Εκφράσαμε την ένστασή μας ως προς τα κριτήρια επιλογής των παιδιών, αφού ο κανονισμός ορίζει πως προηγούνται παιδιά των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, μη λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική πραγματικότητα των ανέργων που χρειάζονται χρόνο να ψάξουν για δουλειά και να δώσουν συνεντεύξεις, όπως και όσων γονέων η εργασία δε φαίνεται πουθενά (ανασφάλιστοι/ες).

Υπήρξε η πρόταση για συμμετοχή εκπροσώπων από τις παρατάξεις και του σωματείου, καθώς και εκπροσώπων από ομάδες γυναικών. Η τελευταία πρόταση προέρχεται από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: